Rafael Nadal Reuters Connect

Rafael Nadal heeft voor de twaalfde keer de finale van het masterstoernooi van Rome bereikt. De negenvoudig winnaar uit Spanje versloeg - ruim een week voor Roland Garros - het Amerikaanse servicekanon Reilly Opelka met 6-4, 6-4.

De 2,11 meter lange Opelka had in zijn vier voorgaande duels in Rome geen set verloren en dankte zijn zeges goeddeels aan zijn machtige service (77 aces). De mondiale nummer 47 maakte het Nadal ook lastig, kreeg vier breekkansen, maar verzilverde er geen.

Djokovic vermoeid naar finale

In de finale stuit Nadal op Novak Djokovic. De titelhouder en vijfvoudig winnaar wees Lorenzo Sonego met enige moeite met 6-3, 6-7 (5), 6-2 terug. Djokovic had eerder op de dag Stefanos Tsitsipas verslagen. Die stond vrijdag nog een set en een break voor, toen het duel vanwege regen werd stilgelegd.

Sonego liet zich tegen Djokovic te vaak verleiden tot baseline-rally's, die hij meestal verloor. De Italiaan liet in de tweede set twee setpunten liggen bij 5-4, werkte twee matchpoints weg bij 5-6, en won de tiebreak ondanks een 0-3 achterstand. In de derde set gaf de vastheid van de Serviër de doorslag.

Plísková en Swiatek

Bij de vrouwen gaat de finale tussen de Tsjechische Karolína Plísková (die de Kroatische Petra Martic versloeg met 6-1, 3-6, 6-2) en de Poolse Roland Garros-winnares Iga Swiatek, die de Amerikaanse Cory Gauff met 7-6 (3), 6-3 de baas was.

STER reclame