Novak Djokovic druipt af na een verloren punt tegen Daniel Evans in Monte Carlo EPA

Daniel Evans heeft in de derde ronde van het masterstoernooi in Monte Carlo gestunt met een zege op Novak Djokovic. De nummer 33 van de wereld versloeg de nummer 1 met 6-4, 7-5.

De 30-jarige Brit kende een geweldige start. Vanaf de baseline maakte hij de rally's lang en kwam hij een dubbele break voor te staan. Djokovic knokte zich nog terug tot 4-4, maar de eerste set ging naar Evans.

In de tweede set kwam Djokovic met 3-0 voor, maar Evans bleef vertrouwen houden in zijn spel en verraste soms met een dropshot of service volley.

De Serviër, die woensdag nog een prima indruk maakte en dit jaar nog niet had verloren, ging steeds meer fouten maken en moest na twee uur de Brit feliciteren.

Novak Djokovic feliciteert Daniel Evans met diens overwinning Reuters

Elfvoudig winnaar Rafael Nadal had geen kind aan Grigor Dimitrov. Nadat de mondiale nummer drie in zijn eerste partij tegen Federico Delbonis slechts drie games had verloren, deed hij het tegen de Bulgaar nog beter: 6-1,6-1.

Dimitrov verloor zijn eerste opslaggame op love, met drie dubbele fouten, en zo was de toon gezet voor het eenzijdige duel. Nadal was superieur en Dimitrov, nummer 17 van de wereldranglijst, zocht vergeefs naar zijn ritme.

Rafael Nadal in actie in zijn partij tegen Grigor Dimitrov Reuters

Voor de Spanjaard was het de veertiende zege in vijftien duels met Dimitrov, die alleen in 2016 op het hardcourt van Peking won. Op het gravel van Monte Carlo troffen ze elkaar ook in 2013, 2018 en 2019 en won Dimitrov alleen in 2013 een set.

STER reclame