Novak Djokovic heeft op het masterstoernooi in Monte Carlo een prima rentree op de tennisbaan beleefd. De nummer een van de wereld maakte in de tweede ronde tegen het Italiaanse toptalent Jannik Sinner een uitstekende indruk: 6-4, 6-2.

Djokovic zet Italiaans talent Sinner op zijn plaats in Monte Carlo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Serviër, die in de eerste ronde een bye had, speelde zijn eerste partij sinds de finale van de Australian Open in februari en bleek aan het grandslamtoernooi in Melbourne een buikspierblessure te hebben overgehouden.

Maar in Monte Carlo dartelt Djokovic weer over de baan. Sinner liet af en toe prachtig tennis zien en kwam in de eerste set van 5-2 knap terug tot 5-4. Djokovic was echter de baas vanaf de baseline, bewoog uitstekend en kwam geen moment in de problemen.

Djokovic: 'Dit zijn mijn trainingsbanen'

"Het voelt goed om terug te zijn. Ik woon in Monte Carlo en dit zijn al vijftien jaar mijn trainingsbanen, dus dit voelt dus als thuis", zei Djokovic.

Een fraai shot uit de partij van Novak Djokovic tegen Jannik Sinner AFP

Djokovic had ook nog een mooi woordje bewaard voor Sinner. "Jannik is de toekomst van onze sport. Sterker, hij heeft bewezen inmiddels een gearriveerde speler te zijn met een finale op een masterstoernooi (in Miami, red.)."

Nadal verliest maar drie games

Ook Rafael Nadal bereikte moeiteloos de derde ronde. De Spanjaard, die het toernooi maar liefst elf keer op zijn naam wist te schrijven, gunde de Argentijn Federico Delbonis maar drie games: 6-1, 6-2.

Nadal kampte de afgelopen maanden met rugproblemen en had net als Djokovic op de Australian Open zijn laatste partij gespeeld. Van een gebrek aan ritme was geen sprake. De Spanjaard heerste vanaf de eerste klap en liet de Argentijn met name in de eerste set totaal kansloos.

Nadal verliest maar drie games bij zijn start van 't gravelseizoen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame