Eran Zahavi ProShots

Eran Zahavi wil het seizoen bij PSV afmaken. "Ik wil de geruchten dat we vluchten stoppen", laat hij weten via Instagram. "Het tegenovergestelde is waar. We blijven tot het einde van het seizoen, om onze doelstellingen te bereiken."

Zahavi heeft dinsdag de training bij PSV hervat. Voor de Eindhovenaren eindigt de competitie met wedstrijden tegen PEC Zwolle (donderdag) en FC Utrecht (zondag).

Steunbetuigingen

De vrouw en kinderen van Zahavi werden zondag slachtoffer van een gewapende overval in hun huis in Amsterdam. De Israëlische spits was op dat moment met PSV onderweg naar de uitwedstrijd tegen Willem II. Hij keerde, nog voordat het duel in Tilburg was begonnen, halsoverkop terug naar huis.

Technisch directeur John de Jong en teammanager Bas Roorda van PSV lieten maandag aan Zahavi weten dat hij alle tijd moet nemen om de situatie te verwerken. Er is slachtofferhulp ingeschakeld om zijn gezin te ondersteunen.

'We voelen ons geliefd in Nederland', schrijft Zahavi op Instagram Instagram

Zahavi is maandag gebeld door Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam. De vele steunbetuigingen doen hem goed, zegt hij in zijn Instagram-bericht. "Ik wil iedereen bedanken voor de steun. We voelen ons geliefd in Nederland."

Postbezorger

Bij de overval, waarbij Zahavi's vrouw en kinderen door de daders vastgebonden werden, zijn diverse persoonlijke eigendommen en contant geld buitgemaakt. Een van de daders deed zich voor als postbezorger. Nadat Zahavi's vrouw de deur had opengedaan, kwam er een tweede man met een vuurwapen achteraan.

STER reclame