PSV-spits Eran Zahavi ANP

Halsoverkop keerde de Israëlische PSV-spits Eran Zahavi zondagmiddag huiswaarts, nog voordat het beginsignaal van de wedstrijd tegen Willem II had geklonken. Zijn vrouw en kinderen waren slachtoffer geworden van een gewapende overval.

"Wat wij hebben meegemaakt gaat verder dan zomaar inbraak en diefstal", laat Zahavi daags na de overval weten op Instagram. "Ik wil iedereen vragen om begrip te tonen en onze privacy te respecteren, zodat wij dit kunnen verwerken."

Ook zijn vrouw Shay plaatste een reactie op social media. "Mijn familie en ik hebben gisteren iets schokkends meegemaakt. Een overval met geweld op de plek die voor ons het veiligste plekje op de wereld zou moeten zijn: ons huis."

"Mentaal gezien zullen we hard moeten werken om hier zo goed mogelijk uit te komen."

Ook kinderen vastgebonden

De politie maakte maandagochtend meer details bekend over de woningoverval. Niet alleen de vrouw van Zahavi, maar ook zijn kinderen zijn vastgebonden geweest. Daarbij kregen zij tape op hun mond geplakt.

Meer details bekend over woningoverval Zahavi: kinderen vastgebonden

De daders zijn er met verschillende persoonlijke eigendommen en contant geld vandoor gegaan, meldt de politie. Er is slachtofferhulp ingeschakeld om het gezin te ondersteunen.

Een van de daders deed zich voor als postbezorger. Nadat Zahavi's vrouw de deur had opengedaan, kwam er een tweede man met een vuurwapen achteraan.

De recherche is op zoek naar camerabeelden van de omgeving en heeft de signalementen van de verdachten gedeeld.

Vragen over antisemitische motieven

De VVD zal in Amsterdam aan het stadbestuur vragen gaan stellen over de overval, omdat er mogelijk antisemitische motieven spelen. Volgens Het Parool zouden overvallers namelijk het haar van de vrouw van Zahavi hebben afgeknipt.

STER reclame