ANP
NOS Voetbal

De Boer blijft hopen op EK-deelname Van Dijk, herstel Blind verloopt voorspoedig

Bondscoach Frank de Boer houdt hoop op een EK-deelname van zijn aanvoerder Virgil van Dijk, maar legt het besluit daarover op het bord van de momenteel nog van een blessure herstellende verdediger van Liverpool. Komende week bellen beiden met elkaar.

"Ik vind dat hij moet beslissen, het is zijn carrière. Ik kan mij voorstellen dat hij in een spagaat zit. Kan ik wat betekenen voor Oranje? Ik hoop dat hij reuzenstappen in zijn revalidatie heeft gemaakt", aldus De Boer bij ESPN.

Van Dijk raakte op 17 oktober vorig jaar geblesseerd aan zijn knie na een wilde charge van Everton-doelman Jordan Pickford. Hij werd een kleine twee weken later geopereerd.

Van Dijk is nog niet klaar voor een rentree bij Liverpool. "Ik snap ook dat ze daar voorzichtig met hem zijn. Virgil is een belangrijke speler. Liverpool heeft zaterdag gewonnen, maar ze willen na de zomer niet nog zo'n seizoen."

Blind

De kans dat de eveneens herstellende Daley Blind meegaat naar het EK, acht De Boer groter. "Hij loopt zelfs voor op schema. Als alles goed gaat, dan zou hij op 28 mei kunnen aansluiten."

Blind liep begin april in Gibraltar tijdens de WK-kwalificatie-interland van Oranje een enkelblessure op.

ANP
Daley Blind raakt geblesseerd tegen Gibraltar

De Boer maakt vrijdag zijn voorlopige EK-selectie bekend, op 26 mei zijn definitieve. Over de vorige keer afwezige Wout Weghorst zei hij: "Het ziet er goed uit voor hem. De kans is groot dat hij er bij is. Het is knap wat hij ook dit jaar weer heeft laten zien."

Het Nederlands elftal treft in de groepsfase van het Europees kampioenschap Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië.

Het is nog onduidelijk of het trainingskamp in Portugal eind deze maand doorgaat vanwege aangescherpte coronaregels in dat land. Portugal laat komende week waarschijnlijk weten of buitenlanders nog steeds twee weken in quarantaine moeten als ze gearriveerd zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl