Pro Shots
NOS Voetbal

Blind scheurt enkelband: seizoen met Ajax voorbij, EK op de tocht

Daley Blind komt dit seizoen niet meer in actie voor Ajax. De verdediger raakte dinsdag geblesseerd tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd Gibraltar-Nederland. Hij moest per brancard van het veld. Of hij het EK ook moet missen, is nog de vraag.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Blind de voorste enkelband van zijn linkerenkel heeft gescheurd. Volgende week ondergaat hij een operatie. "Als echt alles tijdens de revalidatie meezit, heb ik de hoop dat ik het EK nog kan halen", aldus Blind.

AFP
Daley Blind geblesseerd op de grond

Voor Blind zouden belangrijke maanden aanbreken. Ajax strijdt nog op drie fronten: de Amsterdammers zijn koploper in de eredivisie, staan in de bekerfinale en treffen in de kwartfinales van de Europa league komende week AS Roma.

"Ik baal natuurlijk vreselijk. Je voetbalt voor de prijzen en die worden de komende maanden verdeeld. Daar wilde ik uiteraard bij zijn. Het is tot nu toe een prachtig seizoen met Ajax. Dat eindigt voor mij nu heel abrupt."

Bondscoach Frank de Boer maakte na afloop van de met 7-0 gewonnen ontmoeting met Gibraltar al duidelijk dat het om een enkelblessure ging. "Het was gelukkig niet zijn knie, maar hij viel op zijn enkel en daar heeft hij volgens mij nu last van. Het is nu even wachten wat hij eraan overhoudt. Hij is niet naar het ziekenhuis gegaan."

Bondscoach De Boer over blessure Blind: 'Hij had best veel pijn'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl