Zverev weet Nadal te verrassen op het gravel in Madrid. AFP

Alexander Zverev heeft ten koste van Rafael Nadal de halve finales bereikt van het masterstoernooi in Madrid. De Duitser, die het toernooi in 2018 won, was de vijfvoudig toernooiwinnaar uit Spanje met 6-4, 6-4 de baas.

Nadal had de drie vorige gravelduels met Zverev gewonnen en de vierde zege leek in de maak toen hij al vroeg in de set een break voorkwam. De Duitser sloeg echter direct terug en verzilverde even later na een dubbele fout van Nadal bij 40-40 ook zijn volgende breekkans.

Zverev bleef ook daarna goed serveren en hij profiteerde vooral van de vele ondiepe returns van de Spanjaard, die opmerkelijk weinig winners sloeg. Nadal had dit toernooi nog geen enkele set verloren.

Dominic Thiem bereikt ten koste van John Isner de halve finale in Madrid. AFP

Eerder op de dag bereikte Dominic Thiem voor de vierde keer op rij de halve finales van het toernooi. De verliezend finalist van 2017 en 2018 vocht zich in een spannende partij met 3-6, 6-3, 6-4 langs John Isner.

Het 36-jarige Amerikaanse servicekanon verraste in de achtste finales Andrej Roeblev en kende ook tegen Thiem een uitstekende start. Hij serveerde sterk en maakte ook veel indruk met zijn met lef geslagen returns.

Na de gewonnen eerste set miste Isner op 2-2 vier breekkansen. Daarna ging het bergafwaarts met de Amerikaan (ATP-39), die op Thiems service nog maar zeven punten in zeven games wist te maken.

Bijzonder

Door de nederlaag heeft Isner geen kans meer om vanaf maandag in de top-30 te staan. En dat is vrij bijzonder, want het gebeurde voor het laatst in 1973 dat er geen Amerikaan in de top-30 stond.

De andere kwartfinales worden later vandaag gespeeld. Matteo Berrettini treft Cristian Garin en Alexander Bublik speelt tegen Casper Ruud.

STER reclame