Ashleigh Barty bereikt de finale in Madrid AFP

Ashleigh Barty heeft de finale van het graveltoernooi van Madrid bereikt. De nummer één van de wereld liet zich niet opnieuw verrassen door de Spaanse nummer 62 van de wereld, Paula Badosa: 6-4,6-3.

Vorige maand in Charleston had Badosa nog opzien gebaard door met dezelfde cijfers te winnen van de Australische. Barty verkeert de laatste weken echter in topvorm en was ditmaal wel bij de les, hoewel ze de zege zeker niet cadeau kreeg.

De 23-jarige Spaanse maakte prachtige punten, maar speelde te wisselvallig om Barty aan het wankelen te krijgen. De twee jaar oudere Australische maakte nauwelijks fouten, serveerde op één game na ijzersterk en was goed voor maar liefst dertig winners. Voor Barty was het alweer haar negende zege op rij.

Medvedev naar huis

In het mannentoernooi zorgde Cristian Garín in de Spaanse hoofdstad voor een kleine verrassing. De Chileense nummer 25 van de wereld was Daniil Medvedev de baas: 6-4,6-7,6-1. De nummer drie van de wereld speelt niet graag op gravel: Medvedev won in zijn loopbaan slechts tien partijen op die ondergrond.

Daniil Medvedev EPA

Garín, die wel een gravelspecialist is, speelde sterk en kreeg maar één breekpunt tegen. Hij werd niet gebroken, maar moest de Rus wel een derde set toestaan. Daarin walste de Chileen over hem heen. Op 5-1, 40-40 serveerde Garín voor de winst toen de netophanging stukging. Hij liet zich niet van de wijs brengen door het oponthoud en klaarde de klus na de reparatiepauze met twee punten.

Nadal en Thiem naar kwartfinales

De nummer twee en vier van de wereld, Rafael Nadal en Dominic Thiem, zijn wel doorgedrongen tot de kwartfinales van het masterstoernooi in Madrid.

Nadal versloeg de 21-jarige Australiër Alexei Popyrin (6-3, 6-3) en Thiem was in een hoogstaande partij te sterk voor de Australiër Alex De Minaur (7-6 (7), 6-4).

Eind deze maand begint in Parijs Roland Garros. Nadal schreef het grandslamtoernooi al dertien keer op zijn naam.

STER reclame