Rafael Nadal geeft Carlos Alcaraz een knuffel na de partij Reuters

Rafael Nadal heeft op eenvoudige wijze de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid bereikt. De 34-jarige Nadal trakteerde het Spaanse toptalent Carlos Alcaraz op diens 18de verjaardag op een 6-1, 6-2 nederlaag.

Alcaraz, die ook wel de nieuwe Nadal wordt genoemd, had zich voor de tweede ronde geplaatst door de Fransman Adrian Mannarino te verslaan. De toen nog 17-jarige tennisser was daarmee de jongste winnaar van een partij in Madrid ooit. Daarvoor was uitgerekend Nadal de jongste.

Een droom die uitkomt

"Dit is het allermooiste verjaardagscadeau, een droom die uitkomt", sprak Alcaraz toen hij te horen kreeg dat hij tegen zijn grote idool mocht spelen. De eerste twee games waren ook veelbelovend, want de ene rally was nog mooier dan de andere.

Alcaraz, de nummer 120 van de wereldranglijst, leek op 2-0 echter een buikspier te verrekken toen hij een hoge bal probeerde te halen. Op advies van Nadal liet hij zich langs de baan verzorgen.

De tiener kon na de behandeling door, toonde af en toe nog wel zijn klasse, maar vijfvoudig toernooiwinnaar Nadal was heer en meester en won eenvoudig.

In 2004 won Nadal op 18-jarige leeftijd zijn eerste ATP-titel in het Poolse Sopot.

STER reclame