Cesar Azpilicueta (r) in actie met Vinicius Junior
NOS Voetbal

Real Madrid meest gelukkig met gelijkspel in eerste halve finale tegen Chelsea

In het Estadio Alfredo Di Stéfano in Madrid hebben Real Madrid en Chelsea gelijkgespeeld in de eerste halve finale van de Champions League. In de Spaanse hoofdstad had Chelsea het betere van het spel, maar kwam het niet verder dan 1-1.

Na een week waarin beide clubs bekendmaakten aan de Super League te willen deelnemen (en Chelsea daar ook weer afstand van nam), zorgden beide ploegen voor een aantrekkelijk duel.

Sterk begin

In de stromende regen begon Chelsea ijzersterk aan het duel. De Londenaren voetbalden makkelijker en spits Timo Werner kreeg binnen tien minuten al de uitgelezen kans om de score te openen, maar oog in oog met doelman Thibaut Courtois miste de Duitser.

Na een prachtige assist van verdediger Antonio Rüdiger kon Christian Pulisic Courtois omspelen en wel de terechte 1-0 op het scorebord zetten. Pas na twintig minuten toonde Real Madrid een teken van leven met een afstandsschot op de paal van Karim Benzema.

Karim Benzema viert zijn treffer

Geheel tegen de verhoudingen kwamen de Madrilenen op het half uur op gelijke hoogte. Uit een voorzet kreeg Benzema de bal voor zijn voeten en wist knap raak te schieten. Het gaf Real wat meer vertrouwen, al bleef Chelsea de betere mogelijkheden houden.

Rustiger

Na rust deden beide ploegen het wat rustiger aan en bleven de kansen aanvankelijk uit. Met Hakim Ziyech na een uur spelen als invaller in de ploeg, was het Chelsea dat op zoek ging naar de voorsprong. Hoewel de stand voor Real met het oog op de return niet gunstig was, nam het na de rust een afwachtende houding aan.

De oud-Ajacied zorgde met een directe vrije trap voor het grootste gevaar na rust, maar Courtois was alert. Van een slotoffensief was amper sprake bij beide ploegen.

De return is volgende week woensdag op Stamford Bridge. Dan gaan beide ploegen op zoek naar een finaleplaats in de Champions League, een toernooi dat ze vorige week nog wilden verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl