Karim Benzema
NOS Voetbal

Titelprolongatie verder uit beeld na wederom duur puntenverlies Real Madrid

Real Madrid heeft zichzelf in de race naar de Spaanse landstitel een slechte dienst bewezen. Thuis tegen Real Betis bleef de titelhouder op 0-0 steken, waardoor titelprolongatie steeds verder uit beeld raakt.

Met nog vijf duels te gaan heeft Real Madrid vijf verliespunten meer dan stadgenoot Atlético en drie meer dan rivaal Barcelona, al wachten de twee concurrenten zondag nog zware uitwedstrijden bij respectievelijk Athletic Club en Villarreal.

Atlético, Real en Barcelona zijn al verzekerd van Champions League-deelname

Real Madrid had dus een uitgelezen kans de druk wat op te voeren, maar de eerste helft tegen Real Betis was van een bedroevend niveau. Beide ploegen speelden slordig, grossierden in balverlies en spektakel voor de doelen bleef uit. Sergio Canales was namens de bezoekers met een schot dat een meter naast vloog nog het dichtst bij succes.

Namens de Madrilenen trof Rodrygo vlak na de rust van afstand de lat. Guido Rodríguez en Borja Iglesias stuitten aan de overkant op Thibaut Courtois. In het slotkwartier werd zelfs Eden Hazard, fit na de zoveelste blessure, nog van stal gehaald. Ook de Belg bleek niet over een toverstafje te beschikken.

Zo laat Real Madrid voor de tweede keer in drie wedstrijden dure punten liggen, na ook al een doelpuntloos gelijkspel tegen Getafe vorige week.

Uitslagen zaterdag

Elche-Levante 1-0
Real Valladolid-Cádiz 1-1
Valencia-Alavés 1-1
Real Madrid-Real Betis 0-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl