Marie-Antoinette Katoto viert de zege op Lyon AFP

De Champions League voor vrouwen krijgt na vijf opeenvolgende titels voor Olympique Lyonnais een nieuwe winnaar. De Franse ploeg verloor in de kwartfinales over twee duels van Paris Saint-Germain.

De return eindigde zondag in Parijs in 1-2.

Eind maart had Lyon de eerste wedstrijd met 1-0 gewonnen na een late treffer van aanvoerder Wendie Renard. In Lyon stond die stand al na vier minuten op het bord (intikker Catarina Macario) en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg.

Lyon, dat van de laatste tien edities van de Champions League er zeven won, zag na een klein half uur PSG op gelijke hoogte kom via Grace Geyoro. De Française schoot vanaf de rechterkant een afgeslagen bal fraai binnen.

Eigen doelpunt wordt Lyon fataal

Uiteindelijk was het de matchwinner van de eerste wedstrijd, Renard, die het lot van haar eigen ploeg bezegelde. De aanvoerder tikte een voorzet van Kadidiatou Diani achter haar eigen keeper voor de 1-2.

Op basis van gescoorde uitdoelpunten bekert PSG verder en treft het in de halve finales het Barcelona van Lieke Martens. De andere halve finale gaat tussen Bayern München, waar Lineth Beerensteyn onder contract staat, en Chelsea.

STER reclame