NOS VoetbalAangepast

Martens naar halve finales Champions League, Janssen en Van de Sanden sneuvelen

Martens met Barcelona naar halve finales Champions League

Oranje-international Lieke Martens heeft met FC Barcelona de halve finales van de Champions League bereikt. Voor Dominique Janssen en Shanice van de Sanden zijn de kwartfinales met hun club VfL Wolfsburg het eindstation.

Barcelona ging door ten koste van Manchester City. De Catalanen verloren de return in Engeland met 2-1, maar hadden de eerste wedstrijd met 3-0 gewonnen.

Martens begon op de bank, maar kwam na een uur in het veld bij Barcelona. Het stond op dat moment 1-1 door goals van Janine Beckie (City) en Asisat Oshoala (Barcelona). Sam Mewis maakte voor City nog de 2-1, maar dat was niet genoeg voor een plek in de halve finales.

Chelsea te sterk voor Wolfsburg

VfL Wolfsburg verloor de return van de kwartfinales met 3-0 van Chelsea. De Engelse club had de eerste wedstrijd al met 2-1 gewonnen.

Janssen en Van de Sanden sneuvelen met Wolfsburg in kwartfinales Champions League

De thuiswedstrijd van Wolfsburg werd vanwege de coronamaatregelen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest gespeeld, net als het eerste duel.

Na een klein half uur kwam Chelsea op voorsprong door een strafschop van Pernille Harder. De Deense spits maakte vorig jaar voor een recordbedrag van 280.000 euro de overstap van Wolfsburg naar Chelsea. Samantha Kerr en Francesca Kirby waren verantwoordelijk voor de andere Londense goals.

Verdediger Janssen speelde de hele wedstrijd bij Wolfsburg, aanvaller Van de Sanden kwam na een uur in het veld.

Kwartfinales Champions League vrouwen

VfL Wolfsburg-Chelsea 0-3 (2-1)
Manchester City-FC Barcelona 2-1 (0-3)
FC Rosengard-Bayern München donderdag (0-3)
Olympique Lyonnais-Paris Saint-Germain uitgesteld (1-0)

Barcelona treft in de halve finales de winnaar van het duel tussen titelhouder Olympique Lyonnais en Paris Saint-Germain (eerste duel: 1-0). Die wedstrijd is voorlopig uitgesteld vanwege zes coronagevallen bij Lyon, dat de Champions League al zeven keer won.

Chelsea speelt in de halve finales tegen het Zweedse FC Rosengard of Bayern München. Die wedstrijd wordt donderdag gespeeld. Bayern, de club van Lineth Beerensteyn, won het eerste duel met 3-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl