1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Voetbal

Wiegman selecteert debutante Baijings (SGS Essen) voor oefenduels Oranjevrouwen

Bondscoach Sarina Wiegman heeft voor de komende twee oefenduels van de Oranjevrouwen een debutante opgeroepen: de 20-jarige Jill Baijings maakt voor het eerst deel uit van de selectie.

Baijings speelt als middenvelder bij SGS Essen in de Duitse Bundesliga en doorliep alle jeugdselecties. "We zijn heel benieuwd hoe ze zich gaat houden bij het A-team. Bij onder 23 doet ze het goed. Ik hoop dat ze dat bij ons ook laat zien", aldus Wiegman.

Wiegman selecteerde een speler meer dan gebruikelijk: "We gaan met 24 voetbalsters op pad, normaal zijn dat er 23. We doen dit mede vanwege de coronamaatregelen. Mocht er iemand geblesseerd raken dat is het lastig heel snel nog iemand naar Spanje te laten komen."

De Oranjevrouwen spelen op vrijdag 9 april in Marbella een oefenwedstrijd tegen Spanje. Vier dagen later, op 13 april, staat er in Nijmegen een oefenduel met Australië op het programma.

Vorige maand oefende de ploeg van bondscoach Wiegman in de voorbereiding op de Olympische Spelen al tegen België (1-6 winst) en Duitsland (2-1 winst).

Dominique Janssen en Shanice van de Sanden, beiden uitkomend voor het Duitse VfL Wolfsburg, zitten ook weer bij de selectie. Janssen ontbrak vorige maand tegen Belgie en Duitsland vanwege rugklachten. Van de Sanden was er niet bij vanwege privéomstandigheden.

Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion) is, in tegenstelling tot vorige maand, niet opgeroepen.

Pro Shots
Jill Baijings in actie voor Essen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl