Lea Schüller heeft gescoord, Lineth Beerensteyn juicht op de achtergrond

Beerensteyn met Bayern München naar halve finales Champions League

De vrouwen van Bayern München hebben de halve finales van de Champions League bereikt. FC Rosengard werd in Malmö op een 1-0 nederlaag getrakteerd. In Duitsland zegevierde Bayern al met 3-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na 22 minuten spelen en kwam van de voet van Lea Schüller.

Oranje-international Lineth Beerensteyn leek op slag van rust verantwoordelijk voor de tweede Duitse treffer. De goal werd echter geannuleerd, omdat de bal even daarvoor de zijlijn was gepasseerd.

Rosengard wist in de tweede helft ook geen vuist te maken, waardoor Bayern vrij eenvoudig de voorsprong vast kon houden.

Woensdag bereikte Oranje-international Lieke Martens met FC Barcelona al de halve finales door Manchester City over twee duels te kloppen. Dominique Janssen en Shanice van de Sanden werden met VfL Wolfsburg uitgeschakeld door Chelsea. De Londenaren spelen nu tegen Bayern.

De laatste halvefinalist komt op 18 april uit de Franse ontmoeting tussen Olympique Lyonnais en Paris Saint-Germain. Lyon verdedigt dan een 1-0 voorsprong. De winnaar treft FC Barcelona.