Pro Shots
NOS Sport

Kampong verliest topper én bloedende Janssen, strijd om play-offs nadert kookpunt

Hij is al een van de meest besproken hockeyers van deze jaargang in de hoofdklasse. Ook in de topper tussen koploper Bloemendaal en nummer twee Kampong speelde international Jip Janssen een hoofdrol, al was zijn invloed beperkt tot de eerste twee kwarten.

Kampong wist al zes jaar op eigen veld niet meer te winnen van Bloemendaal. Bij afwezigheid van internationals Jonas de Geus en Terrance Pieters en de wetenschap dat Bloemendaal na de eindzege in de Euro Hockey League blaakte van het zelfvertrouwen, maakte de taak voor de Utrechtse koploper niet eenvoudiger.

Bloemendaal begon beter aan de wedstrijd en kwam al vroeg in de wedstrijd op 0-1 via Yannick van der Drift, die via de handen van doelman David Harte doel trof.

Jansen scoort en incasseert

Uit de eerste strafcorner van de wedstrijd pushte Jansen de gelijkmaker in het doel van Bloemendaal. Daarna sloeg het noodlot toe voor de strafcornerspecialist.

Florian Fuchs pushte de bal snoeihard in het gezicht van Jansen, die vervolgens met een zak met ijs op zijn bebloede gezicht de aftocht blies.

Pro Shots
Met een gehavend gezicht verlaat Jip Janssen het veld in de topper tegen Bloemendaal.

Beide ploegen leken daarna de kaarten aan de borst te houden met het oog op de play-offs, maar vlak voor tijd ging Bloemendaal via Tom Hiebendaal toch met de winst lopen.

Spanning stijgt in strijd om play-offs

Zowel Kampong als Bloemendaal zijn al zeker van de play-offs. De strijd om de overige twee plekken lijkt uit te lopen op zenuwslopende ontknoping, helemaal na de 3-0 nederlaag van nummer drie Rotterdam tegen nummer zes Den Bosch.

Pro Shots
Den Bosch viert feest na een treffer tegen Rotterdam.

De laatste keer dat Rotterdam een thuiszege boekte op Den Bosch dateerde al van april 2017 en ook nu zat een zege er geen moment in. Den Bosch schoot uit de startblokken en kwam na vijf minuten op voorsprong door Koen Bijen. Jelle Galema maakte nog voor rust 2-0 uit een rebound na een strafcorner.

Het slotakkoord kwam kort voor tijd van de stick van Austin Smith.

  • NOS
    De uitslagen in de 19de speelronde van de hoofdklasse hockey voor mannen.
  • NOS
    De stand in de hoofdklasse hockey voor mannen.

Amsterdam, dat als nummer zeven kansloos lijkt voor de play-offs, maakte de strijd bovenin nog spannender door nummer drie HGC met 3-2 te kloppen.

De grote man in het Wagener-stadion was de Belg Tanguy Cosyns met drie goals.

Resterend programma in strijd om play-offs

3. Rotterdam (18-37) 4. Pinoké (19-32) 5. Den Bosch (19-32) 6. HGC (19-30) 7. Amsterdam (19-27)
18 april Pinoké (uit) Rotterdam (thuis) Almere (thuis) Klein Zwitserland (uit) Bloemendaal (uit)
22 april Tilburg (uit) - - -
25 april HGC (thuis) Almere (uit) Tilburg (uit) Rotterdam (uit) Oranje-Rood (thuis)
2 mei Bloemendaal (uit) Tilburg (thuis) Hurley (thuis) Almere (thuis) Kampong (uit)

Pinoké, dat een paar weken geleden nog tweede stond maar sindsdien in een vrije val is beland, boekte een belangrijke 2-1 zege op Klein Zwitserland. Zondag ontvangt Pinoké concurrent Rotterdam.

Een samenvatting van die wedstrijd is niet alleen te zien op NOS.nl en in de NOS-app maar ook in de uitzending van Studio Sport om 18.59 uur op NPO1.

Alleen een wonder kan Almere nog redden

Voor Almere, dat zijn eerste 18 duels allemaal verloor, had het doek kunnen vallen in de hoofdklasse. Vanwege een groot aantal coronabesmettingen bij tegenstander Tilburg werd het competitieduel uitgesteld tot 29 april.

Hurley, de voorlaatste in de stand, was buiten bereik gekomen als het een punt had gepakt tegen Oranje-Rood. Dat gebeurde niet (4-1), maar dankzij het beduidend betere doelsaldo van Hurley kan Almere alleen nog met een wonder ontsnappen aan de laatste plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl