Bekijk de samenvatting van Tilburg - HGC

De hockeymannen van Tilburg hebben op eigen veld nummer vier HGC verrast in de hoofdklasse. De ploeg van coach Jeroen Delmee, dat onderin meedraait, vocht zich knap terug van een achterstand en versloeg de club uit Wassenaar met 3-2.

Vooraf was het verschil op de ranglijst achttien punten in het voordeel van HGC.

Duel der bondscoaches

Het duel was een treffen tussen de aanstaande bondscoach van de Oranjemannen - Delmee - en de voormalig bondscoach Paul van Ass. Vorige week werd bekendgemaakt dat Delmee na de Olympische Spelen de opvolger wordt van Max Caldas. Van Ass was de voorganger van Caldas.

Oud-hockeybondscoach Van Ass over Delmee: 'Hij is een hockeydier'

Tilburg sloeg in de slotfase toe. Seve van Ass had HGC met twee benutte strafcorners op voorsprong gezet. Rik Sprengers benutte een strafcorner namens Tilburg en liet het daarna over aan ploeggenoot Gareth Furlong, zodat er 2-2 op het scorebord stond.

In de laatste aanval wipte Sprengers Tilburg naar de winst.

Strijd om laatste play-off ticket open

Dankzij het verlies van HGC ligt de strijd om de play-offs weer open. De bovenste vier ploegen plaatsen zich voor de beslissende ronde. HGC, Pinoké en Den Bosch staan met nog vijf speelronden te gaan binnen vier punten van elkaar en strijden om het laatste ticket.

Bekijk in de carrousel de stand en de uitslagen van speelronde 17.

Koploper Bloemendaal kwam dit weekend niet in actie in de Hoofdklasse vanwege deelname aan de Euro Hockey League, net als Amsterdam en Den Bosch bij de vrouwen.

Kampong-vrouwen dragen laatste plaats over aan Laren

In de Hoofdklasse van de vrouwen boekte Kampong na acht wedstrijden zonder winst eindelijk weer een zege. In eigen huis was de Utrechtse club met 2-1 te sterk voor Pinoké.

Kampong, waar aanvoerster en Oranje-international Malou Pheninnckx weer van de partij was na een blessure, begon stroef. Pinoké, dat nog volop in de race is voor een plek in de play-offs, kreeg in de eerste minuten veel kansen en het was dan ook geen verrassing dat de bezoekers op voorsprong kwamen.

De hockeysters van Kampong vieren het tweede doelpunt tegen Pinoké Orange Pictures

De thuisploeg herpakte zich echter snel en maakte via een fraaie backhand van Julia van den Heuvel gelijk. De eerste strafcorner voor Kampong betekende zelfs de voorsprong. Margot Zuidhof kon haar stick nog net tegen de bal zetten en maakte de 2-1, waardoor Kampong zijn tweede zege van het seizoen boekte.

Dankzij de zege heeft Kampong de laatste plaats weer overgegeven aan Laren, dat met 0-0 gelijkspeelde tegen Oranje-Rood.

Bekijk in de carrousel de stand na speelronde 17 en de uitslagen.

STER reclame