Informateur Herman Tjeenk Willink
NOS Nieuws

Fractievoorzitters komende week weer langs bij informateur Tjeenk Willink

Alle fractievoorzitters worden komende week weer uitgenodigd voor een gesprek met informateur Tjeenk Willink.

In welke volgorde of in welke combinaties is nog niet bekend. De woordvoering van Tjeenk Willink meldt dat hij "zich beraadt op de inhoud van de gevoerde gesprekken" en op basis daarvan de agenda zal bepalen.

Maandag heeft de informateur gesprekken met de vicepresident van de Raad van State Thom de Graaf (D66) en de president van de Algemene Rekenkamer Arno Visser (VVD).

Afgelopen week besprak Tjeenk Willink de stand van de economie en de coronacrisis met SER-voorzitter Hamer en de demissionaire ministers Hoekstra (Financiën), Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Van 't Wout (Economische Zaken en Klimaat).

Die zeiden dat het demissionaire kabinet voorlopig niet gaat werken aan een nationaal herstelplan, terwijl Hamer juist had gezegd dat volgens haar haast geboden is.

Dinsdag kwamen de Nationale Ombudsman Renier van Zutphen en Kim Putters van het Sociaal- en Cultureel Planbureau langs. Die gesprekken gingen vooral over het vertrouwen van burgers in de politiek en de relatie tussen de overheid en de samenleving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl