Joël Drommel ANP

De overgang zat er al een tijd aan te komen en die is nu rond: Joël Drommel is vanaf volgend seizoen keeper van PSV. Hij komt, na lang onderhandelen tussen de clubs, naar verluidt voor 3,5 miljoen euro over van FC Twente.

Drommel heeft een contract getekend voor vijf seizoenen. PSV maakte zijn komst bekend met een ludiek bericht op social media.

Drommel vertelde halverwege maart al persoonlijk akkoord te zijn met PSV over een contract voor vijf seizoenen. "Nu ligt het aan de clubs", zei hij destijds. Die kwamen er echter niet uit. Twente zou aanvankelijk zo'n 6,5 miljoen euro willen ontvangen. De doelman zelf noemde dat tegen ESPN "een beetje aan de forse kant".

Water bij de wijn

Zowel Twente als Drommel doet nu water bij de wijn. Belangrijk in de deal was dat Drommel afzag van een contractueel afgesproken percentage van de transfersom. "Het heeft lang geduurd, maar wij zijn tevreden", aldus Twente-directeur Jan Streuer.

Vooruitkijkend omschreef de 24-jarige Drommel in gesprek met de NOS de toen aanstaande overgang naar PSV als "een grote stap" in zijn carrière. "Het is mijn ambitie om voor zo'n club te spelen."

Bekijk het interview met Joël Drommel van 13 maart en een samenvatting van de wedstrijd Twente-PSV van dit seizoen waarin de doelman uitblonk met beslissende reddingen.

Drommel wordt al een tijd gezien als talentvolle Nederlandse doelman. Hij speelt sinds 2014 bij Twente en debuteerde er op zijn achttiende. Maar Drommel was niet meteen onomstreden; hij maakte foutjes en er werd getwijfeld aan zijn capaciteiten. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de basis en is hij aanvoerder.

In het najaar van 2020 mocht Drommel, bij afwezigheid van Jasper Cillessen en Justin Bijlow, al ruiken aan het Nederlands elftal.

Unnerstall bewandelt omgekeerde weg

Voorsorterend op een vertrek van Drommel trok Twente al Lars Unnerstall aan, nota bene van PSV. De 30-jarige Duitser komt in de zomer transfervrij over. Hij tekende een contract voor vier seizoenen bij de club uit Enschede.

"Zoals bekend gaat Drommel komende zomer een volgende stap maken. We wilden niet te lang wachten om een goede ervaren keeper binnen te halen", vertelde technisch directeur Streuer begin maart daarover.

STER reclame