Turnster Eythora Thorsdottir Pro Shots

Turnster Eythora Thorsdottir heeft besloten de EK in het Zwitserse Basel aan zich voorbij te laten gaan. De Europese kampioenschappen turnen beginnen op 21 april en duren tot en met 25 april.

De 22-jarige Thorsdottir kwam anderhalve week geleden bij een oefeninterland tegen België bij haar vloeroefening ongelukkig terecht na een sprongserie en bezeerde haar enkels.

Ze wil geen risico lopen met het oog op de Olympische Spelen en blijft dus in Nederland achter. "Ik vind het jammer dat ik niet naar de EK kan", laat Thorsdottir weten. "Maar gelukkig is de schade maar minimaal."

Bekijk hier een reportage over de interland met onder anderen Thorsdottir:

Thorsdottir ziet zichzelf niet als 'rebels' en gaat 'strijdvaardig' richting Tokio

De Europese kampioenschappen zijn voor de Nederlandse turnploeg de enige mogelijkheid om zich te testen in de aanloop naar de Zomerspelen. Als gevolg van de coronapandemie zijn alle wereldbekerwedstrijden geschrapt, alleen die van Doha wordt mogelijk op een later moment nog ingepland.

"Dit is sinds lange tijd de eerste wedstrijd waarbij de sporters zich internationaal kunnen meten", aldus bondscoach Bram van Bokhoven. De Nederlandse vrouwen hebben zich als team gekwalificeerd voor Tokio. Vier turnsters mogen komende zomer naar Japan. Wie dat zijn, wordt eind juni besloten na onderlinge wedstrijden.

Selectie

Van Bokhoven heeft voor de EK nu de volgende ploeg samengesteld: Naomi Visser, Tisha Volleman, Lieke Wevers en Sanne Wevers. Bij de mannen zijn Bart Deurloo, Jordi Hagenaar, Loran de Munck, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Epke Zonderland van de partij.

STER reclame