NOS Sport

Van Bokhoven tevreden over debuut bij vrouwenturnploeg: 'Veel geluisterd en gepraat'

De Nederlandse turnsters hebben zaterdag in Heerenveen voor het eerst sinds de WK in 2019 weer een serieuze interland afgewerkt. Het was ook het debuut van Bram van Bokhoven als bondscoach van de vrouwenploeg.

Van Bokhoven, die ook bondscoach is van de mannenploeg, neemt de taken over van Gerben Wiersma. De laatstgenoemde stopte in maart om persoonlijke redenen. "Ik was onder de indruk van het team", vertelde Van Bokhoven zaterdagavond na de interland, waar overigens geen uitslag aan verbonden werd.

"Ik heb de afgelopen anderhalve week veel geluisterd, veel gepraat en veel gekeken om te proberen om op deze korte termijn te helpen. De sporters pakken het goed op", aldus Van Bokhoven.

Turnbondscoach Van Bokhoven tevreden over debuut: 'Veel geluisterd en gepraat'

Van Bokhoven heeft als voornaamste taak om de Oranjeteams klaar te stomen voor de Olympische Spelen in Tokio. "Ik neem de komende twee weken de tijd om de route met de sporters te bepalen, zodat dit voor iedereen duidelijk is."

Blessure Thorsdottir, Geurts terug in selectie

Eythora Thorsdottir kwam in de interland tegen België tijdens haar oefening op vloer verkeerd terecht en blesseerde zich licht aan de enkel. Ze verwacht echter dat de pijn binnen enkele dagen verdwenen is.

Elze Geurts voldeed in Heerenveen aan de vooraf gestelde limiet en maakt daardoor wel deel uit van de nationale selectie. Geurts haalde een meerkampscore van 52,076 en kwam daarmee boven de gevraagde 51,5 punten uit.

Thorsdottir ziet zichzelf niet als 'rebels' en gaat 'strijdbaar' richting Tokio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl