Heracles Almelo boekt opvallend eenvoudige zege op Willem II

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - Willem II

Heracles Almelo heeft eenvoudig de drie punten gepakt tegen Willem II. Een grote rol was weggelegd voor Sinan Bakis, die twee doelpunten voor zijn rekening nam in het met 4-0 gewonnen duel.

Het was al vroeg in de wedstrijd raak voor Bakis. De spits kopte een corner, genomen door Rai Vloet, binnen en zette de thuisploeg op voorsprong. Heracles is dit seizoen bijzonder trefzeker uit hoekschoppen. Zes keer werd er uit een corner gescoord. Alleen Feyenoord (elf) en Ajax (acht) deden dat vaker.

Ook het tweede doelpunt van de avond kwam op naam van de 26-jarige Duitser. Hij volleerde een voorzet van Kasper Lunding fraai langs doelman Arijanet Muric en zorgde voor een comfortabele voorsprong bij rust.

Pröpper scoort in 100ste wedstrijd

De tweede helft was nog maar enkele seconden oud toen Robin Pröpper de 3-0 maakte. De verdediger stond al sinds januari 2018 droog, maar wist in zijn honderdste officiële duel voor Heracles het net weer te vinden.

Bekijk in de carrousel de reacties van Pröpper en Zeljko Petrovic:

Vloet nam de laatste treffer voor zijn rekening. Op aangeven van Lucas Schoofs schoot hij zijn veertiende competitiegoal van het seizoen binnen.

Willem II, dat tot het verloren duel tegen AZ van vorige week zaterdag, aan een goede reeks bezig was (zes wedstrijden zonder nederlaag), kwam er niet aan te pas in Almelo.