Bekijk de samenvatting van PSV - Heracles Almelo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PSV heeft op eigen veld een regelmatige zege geboekt op Heracles Almelo (3-0). In de spannende strijd om plek twee in de eredivisie liepen de Eindhovenaren daarmee twee doelpunten uit op AZ, dat zes duels voor het einde evenveel punten heeft.

Bij PSV was er een opvallende rol voor Olivier Boscagli, die als vervanger van Ibrahim Sangaré de eerste twee treffers voorbereidde. En ook Mohamed Ihattaren liet zich in de slotfase gelden.

Sangaré was vermoeid teruggekeerd van zijn internationale trip met Ivoorkust, dat met de PSV'er op het middenveld zeges boekte op Niger en Ethiopië in de kwalificatie voor de Afrika Cup. De onder Roger Schmidt zo opgeleefde Boscagli, die vorig seizoen maar zes keer in de Eindhovense basis mocht starten in de eredivisie, bleek meer dan een waardig vervanger.

Versnelling Malen

In de negende minuut stuurde de Fransman spits Donyell Malen de diepte in, die Heraclied Marco Rente met een versnelling te kijk zette en Janis Blaswich vanuit een moeilijke hoek met een ziedend schot passeerde. Tien minuten later knikte Denzel Dumfries hard via de grond raak, na een afgemeten voorzet van Boscagli op het hoofd van zijn aanvoerder.

Denzel Dumfries verschalkt Janis Blaswich met een kopbal in de verre hoek ANP

Kansen op meer doelpunten waren er zeker, maar Blaswich hield de schade voor Heracles met een paar knappe reddingen beperkt. En kort na rust had hij de mazzel dat de geheel vrijstaande Cody Gakpo recht op hem af kopte.

Slechts een fase was er even lichte paniek bij PSV, toen de handige Delano Burgzorg vlak voor de pauze de verdediging te snel af was. Yvon Mvogo maakte de spaarzame tegenstoot van de Almeloërs echter onschadelijk en in de aanval daarna had de Zwitserse keeper ook een goede reflex op een inzet van Noah Fadiga in de korte hoek.

Daarna kwam de eerste zege van trainer Schmidt op zijn oude 'meester' Frank Wormuth niet meer in gevaar.

'Niemand die mij kapot krijgt'

De entree van Sangaré, Noni Madueke, Marco van Ginkel en Ihattaren voorzag de vlakke tweede helft van PSV nog van de nodige creatieve impulsen om op de ranglijst meer doelpunten uit te lopen op de Alkmaarse concurrent. Ihattaren krulde de bal in de extra tijd met zijn linker de bovenhoek in. "Niemand die mij kapot krijgt. Niemand. Niemand!", schreeuwde de veelbesproken middenvelder daarna.

Middenmoter Heracles, dat na een ongeslagen reeks van vier duels weer eens verloor, krijgt de komende weken tegen de degradatiekandidaten Willem II, Emmen en VVV de kans zich te herpakken in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal.

Statistieken PSV-Heracles Almelo:

STER reclame