Ihattaren schreeuwt na wereldgoal: 'Niemand die mij kapot krijgt, niemand!' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Niemand die mij kapot krijgt. Niemand. Niemand!"

Mohamed Ihattaren schreeuwde het uit, na zijn wonderschone treffer voor PSV in het thuisduel met Heracles (3-0). De veelbesproken linkspoot liet zijn emoties de vrije loop, nadat hij keeper Janis Blaswich volstrekt kansloos had gelaten met een schot in de verre kruising.

Dus was Ihattaren na afloop weer eens onderwerp van gesprek in Eindhoven. En dat voedde hij door zelf te zwijgen.

Het was zeker niet Roger Schmidt geweest die de middenvelder uit de wind wilde houden. "Van mij mag hij zoveel interviews geven als hij wil", zei de trainer na afloop, die verder geen woorden wilde vuilmaken aan de speler. "Ik denk dat ik al genoeg tegen hem heb gepraat dit seizoen."

Gakpo begaan met lot Ihattaren

Cody Gakpo was al gewisseld, toen Ihattaren zijn criticasters de mond snoerde. Hij is erg begaan met het lot van het grillige talent.

"Mooie goal", complimenteerde hij Ihattaren met zijn treffer. "Ik had niet meegekregen dat hij iets had geroepen. Ik heb hem daar ook niet over gesproken."

Bekijk hieronder de reacties van Cody Gakpo, trainer Roger Schmidt, Heracles-speler Rai Vloet en de samenvatting van de wedstrijd.

Waar Gakpo met Jong Oranje schitterde tijdens het EK in Hongarije, werd Ihattaren niet eens in de selectie opgenomen door bondscoach Erwin van de Looi. En dat vond Gakpo erg jammer.

"Mo is een goede jongen, een goede vriend van me", aldus de aanvaller. "Als hij erbij kan zijn, is het altijd leuk. En hij is een goede voetballer natuurlijk, dan mis je hem wel."

'Blij dat Mo scoorde'

Ihattaren maakt overigens nog wel kans om het toernooi met Jong Oranje te vervolgen, aangezien Van de Looi een nieuwe selectie mag samenstellen voor de tweede fase van het toernooi.

"Er is geen speler die zoveel steun van mij en de spelers heeft gekregen", aldus Schmidt. "Nu is het aan hem om te laten zien wat hij wil. Ik ben blij dat hij scoorde, dat geeft hem wat zelfvertrouwen."

Schmidt voelde zich niet aangesproken door de woorden van de doelpuntenmaker. "Ik weet ook niet wat de gedachte achter deze boodschap was."

Orange Pictures

STER reclame