Mohamed Ihattaren
NOS Voetbal

Jong Oranje laat grote namen als Ihattaren en Rensch thuis, Brobbey wel mee naar EK

In de definitieve EK-selectie van Jong Oranje ontbreken een paar grote namen. Zo heeft bondscoach Erwin van de Looi besloten om Mohamed Ihattaren (PSV), Devyne Rensch (Ajax) en Lutsharel Geertruida (Feyenoord) thuis te laten.

Ten opzichte van de voorselectie, die vorige week naar buiten kwam, vallen nog een aantal namen buiten de boot. Bijvoorbeeld aanvallers Tahith Chong (Club Brugge), Joshua Zirkzee (Parma) en Kaj Sierhuis (Stade de Reims). Zij waren er tijdens de kwalificatiereeks vaak bij, maar gaan niet mee naar het EK, dat op 24 maart begint.

Brobbey debuteert in selectie

Brian Brobbey is er wel bij. De sterke spits, die dit seizoen als invaller zijn waarde heeft bewezen bij Ajax, debuteert in de selectie.

Brian Brobbey

"Dit was zeker geen gemakkelijke klus", licht Van de Looi zijn keuzes toe. "Door de korte voorbereidingstijd op het EK hebben spelers die bekend zijn met de speelwijze en werkwijze van Jong Oranje de voorkeur."

"Verder hebben we ook intensief contact gehad met clubs over de fitheid van spelers. We spelen namelijk drie wedstrijden in zeven dagen en hiervoor hebben we fitte spelers nodig. Met zo goed als geen voorbereiding hebben we simpelweg niet de luxe om te veel 'nieuwe' spelers in te passen."

Voormalig spelers van Jong Oranje als Memphis Depay, Ron Vlaar en Demy de Zeeuw wensen hun opvolgers succes.

De groepsfase van het EK valt middenin het seizoen. Veel spelers komen dit weekend nog in actie voor hun club en mogen zich op zondagavond alweer melden in Zeist. Volgende week maandag vertrekt Jong Oranje naar Hongarije.

EK Jong Oranje live bij de NOS

Nederland speelt op woensdag 24 maart (21.00 uur) tegen Jong Roemenië, op zaterdag 27 maart (21.00 uur) tegen Jong Duitsland en op dinsdag 30 maart (18.00 uur) tegen Jong Hongarije. De beste twee uit de groep gaan naar de knock-outfase. Die is van 31 mei tot 6 juni.

Alle wedstrijden zijn live te volgen bij de NOS. Het is voor het eerst sinds 2013 dat Jong Oranje weer naar een eindtoernooi gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl