ANP
NOS Voetbal

Met boezemvriend Depay als gids maakt Vloet 'grote stappen' bij Heracles

Rai Vloet neemt het zondag met Heracles Almelo op tegen zijn jeugdliefde PSV. Vanaf zijn tiende doorliep hij alle jeugdelftallen in Eindhoven en hij debuteerde in het seizoen 2014/2015 namens PSV in de eredivisie.

Het was het laatste Eindhovense jaar van Memphis Depay, die afscheid nam met de landstitel. Hoewel de twee maar een jaar schelen, was het verschil groot. Vloet kwam net kijken, Depay was de grote man en topscorer. "Hij bekommerde zich als een broertje over mij", vertelt Vloet over zijn ervaring met Depay.

Urenlang bellen

Depay vertrok naar Manchester United en ging later naar Olympique Lyonnais. Voor Vloet bleef een doorbraak bij PSV uit. Hij bewandelde een ingewikkelde andere weg via SC Cambuur, FC Eindhoven, NAC Breda, FC Chiasso (Zwitserland), Frosinone (Italië), Sint-Truiden (België), Excelsior en Heracles Almelo.

Instagram @raivloet
Rai Vloet (rechts) met zijn goede vriend Memphis Depay

De band met Depay bleef. Soms hangt Vloet alleen in Almelo wel vijf uur aan de lijn met de spits van Lyon. "Voor jullie is dat bijzonder, wij vinden dat heel normaal", zegt Vloet. "We hebben het over van alles, kleding, muziek, voetbal. Ik ben trots op de voetballer Memphis, maar vooral op de mens. Hij is ook trots op mij. Het heeft niet altijd meegezeten in mijn carrière. Dat weet hij allemaal."

Ter illustratie bellen de twee zelfs even tijdens een interview voor de NOS. Een kort gesprek dit keer, want Depay ligt nog in bed.

Kijk hieronder naar het interview met Rai Vloet en zijn telefoontje met Memphis Depay.

Vloet - boezemvriend van Depay - in de vorm van zijn leven: 'Maak grote stappen'

Eigenlijk houdt Vloet er niet van het zo vaak over zijn vriendschap met Depay te hebben. Liever heeft hij het over zijn blakende vorm.

Dit seizoen lijkt alles voor Vloet op zijn plek te vallen bij Heracles Almelo. De aanvallende middenvelder maakte al dertien doelpunten, gaf vier assists en is bezig aan het beste seizoen in zijn loopbaan. "Ik heb mezelf ontwikkeld, heb grote stappen gemaakt en ben vooral constanter geworden."

Heracles als springplank

Is Heracles voor Vloet een springplank terug naar de top? "Ik wil altijd hogerop", zegt de middenvelder. "Ik weet hoe mooi het is om voor prijzen te spelen. dat heb ik bij PSV meegemaakt in 2015. Tegelijkertijd heb ik het hier heel erg naar mijn zin. Ik focus me op Heracles."

Aan een terugkeer naar PSV wil Vloet nu niet denken. Eerst zondag met Heracles maar een goede wedstrijd neerzetten in Eindhoven. "Ik moet plezier hebben en dan kijken we wel waar mijn plafond ligt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl