EPA
NOS Sport

De Vries crasht met teamgenoot en verliest leiding in Formule E-klassement

Nyck de Vries heeft een teleurstellende E-prix in Rome beleefd. De Nederlandse coureur van Mercedes, tot de race van zaterdag klassementsleider in de Formule E, botste op teamgenoot Stoffel Vandoorne. Daardoor moesten beide auto's de strijd staken. Jean-Eric Vergne won, Nederlander Robin Frijns (Envision Virgin) werd vierde.

De Vries begon als zevende aan de race, terwijl zijn Belgische ploeggenoot Vandoorne van poleposition startte. Aanvankelijk verliep de race voortvarend voor De Vries. Hij steeg meerder plekken en ging zelfs even aan de leiding. Die moest hij weer afstaan aan Jean-Eric Vergne van het DS Techeetah-team.

De Vries werd ook ingehaald door onder anderen Vandoorne, maar een ronde later ging het mis. De Vries tikte Vandoorne aan, die al aan het spinnen was. Door de crash moest ook De Vries de strijd staken en liepen andere coureurs ook vertraging op.

Crash De Vries en Vandoorne in E-prix in Rome

De race eindigde achter de safety-car met de Fransman Vergne als nummer één voor de Jaguars van Sam Bird en Mitch Evans.

Bird nam de leiding in het klassement na drie races over van De Vries, die naar de derde plaats zakte. Frijns staat nu tweede. Zondag is in Rome de vierde raceronde van het seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl