Tweede plaats voor Frijns in tweede E-prix van het seizoen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Een dag na de overwinning van Nyck de Vries in de openingsrace van het Formule E-seizoen is Robin Frijns er net niet in geslaagd opnieuw het Wilhelmus te laten klinken in Saudi-Arabië.

Frijns reed een ijzersterke kwalificatie en startte zaterdag op poleposition, maar moest vroeg in de race de Brit Sam Bird voorbij laten gaan. Twee jaar geleden won Frijns tweemaal een E-prix, een derde zege zat er niet in omdat hij snelheid tekort kwam ten opzichte van de elektrische Jaguar van Bird.

Een licht teleurgestelde Robin Frijns na de race FIA Formula E

Vrijdag behaalde De Vries op het smalle stratencircuit in de Saudi-Arabische stad Al-Diriyah de eerste E-Prix-zege uit zijn carrière. In de tweede race werd hij slechts veertiende, maar De Vries behoudt wel de leiding in het wereldkampioenschap van de elektrische raceauto's.

Bekijk hieronder de zege van De Vries:

De Vries wint in Saudi-Arabië eerste Formule E-race van het seizoen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Frijns kwam uiteindelijk achter Bird als tweede over de streep, een opsteker voor de Limburger die vrijdag na een crash in de training niet aan de kwalificaties voor de eerste race mee kon doen. Om die reden moest hij vrijdag als laatste starten in de eerste E-Prix van het jaar, waarin hij als zeventiende finishte.

De derde race van het seizoen is op zaterdag 10 april in Rome.

Hoe de Formule E precies in zijn werk gaat, kun je zien in onderstaand uitlegfilmpje:

Formule E: hoe gaat het er in deze klasse aan toe?

STER reclame