NOS Sport

Formule E-coureur De Vries wint in Saudi-Arabië eerste race van het seizoen

De Vries wint in Saudi-Arabië eerste Formule E-race van het seizoen

Nyck de Vries heeft in Saudi-Arabië de eerste race van het nieuwe seizoen gewonnen in de Formule E, de klasse van elektrische auto's. De 26-jarige Mercedes-coureur vertrok op het circuit van Diriyah van poleposition en bleef de hele race op kop.

Het is de eerste zege in de Formule E voor De Vries. In 2019 stapte hij als kampioen van de Formule 2 over naar de Formule E. In zijn eerste seizoen werd hij elfde.

Robin Frijns, de tweede Nederlander in de Formule E, kwam niet verder dan de 17de plaats. De Limburger startte als 24ste en laatste omdat hij door een crash in de training geen tijd had kunnen noteren in de kwalificatie.

FIA Formula E
Nyck de Vries rijdt in zijn Mercedes op kop in Saudi-Arabië

De Vries kende een uitstekende kwalificatie en reed 's middags de snelste tijd. Zijn poleposition gaf hij tijdens de avondrace in Diriyah niet meer af. Twee keer werd de race vanwege een botsing geneutraliseerd met een safetycar, waarna de Nederlander met twee seconden voorsprong over de finish ging.

De Zwitser Edoardo Mortara (Venturi) legde beslag op de tweede plaats, de Australiër Mitch Evans (Jaguar) werd derde.

'Fantastisch resultaat'

De Vries was na afloop uiteraard in zijn nopjes: "Mijn eerste zege in de Formule E, wat een fantastisch resultaat en een perfecte start van het nieuwe seizoen. Het was sowieso een geweldig weekeinde tot nu toe, want ik had in elke sessie de snelste tijd."

FIA Formula E
Nyck de Vries juicht na zijn zege in Saudi-Arabië

Het nieuwe seizoen telt voorlopig acht races, de zogeheten ePrix. Zaterdag is meteen al de tweede, eveneens op het circuit van Diriyah. Daarna volgen nog Rome (10 april), Valencia (24 april), Monaco (8 mei), Marrakech (22 mei) en Santiago de Chili (5 en 6 juni). De rest wordt later ingevuld.

Hoe de Formule E precies in zijn werk gaat, kun je zien in onderstaand uitlegfilmpje.

Formule E: hoe gaat het er in deze klasse aan toe?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl