NOS

Goedemorgen! Vandaag gaat informateur Tjeenk Willink weer verder met de verkennende gesprekken. Ook is de Keukenhof open voor 5000 mensen vanwege een testevenement.

Wekdienst liever luisteren?

Allereerst het weer: vandaag trekt er veel bewolking over met in het noorden wat regen. In de rest van het land breekt de zon soms door. Het wordt 8 tot 13 graden. Het weekend verloopt bewolkt en ronduit nat. Zondag wordt het slechts een graad of 5.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je verwachten?

  • Informateur Tjeenk Willink gaat verder met de verkennende gesprekken. Na de kleinere partijen gisteren, volgt vandaag de rest. Het gesprek met VVD-leider Rutte is als laatst.
  • Vandaag wordt stilgestaan bij de schietpartij in Alphen aan den Rijn. Precies 10 jaar geleden schoot Tristan van der Vlis daar zes mensen dood en verwondde zeventien mensen in winkelcentrum De Ridderhof. Vanwege corona is er een sobere herdenking.
  • Vandaag vindt er een testevenement plaats in de Keukenhof in Lisse. Het bloemenpark mag vijfduizend bezoekers per dag ontvangen dit weekend. De opening is onderdeel van een test van de overheid om Nederland weer geleidelijk te openen.

Wat heb je gemist?

Als het aan grote werkgevers ligt, is thuiswerken een blijvertje. Waar voorheen fysiek contact mogelijk was op de werkvloer, moeten werkgevers en werknemers het vaker doen met digitaal contact vanuit huis. Daar komt ook digitale controle bij kijken.

Zo neemt volgens softwarevergelijkingswebsite Capterra de vraag vanuit Nederlandse bedrijven naar monitoringssoftware voor medewerkers sinds corona fors toe. De vraag steeg in het eerste kwartaal met 58 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar - vóór corona.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het Uru Uru-meer in Bolivia bevat meer plastic dan water. Een gevolg van milieuvervuiling, versterkt door extreme droogte. Een groep vrijwilligers probeert er iets tegen te doen.

Een meer van plastic in Bolivia: 'Schande dat hier zoveel afval ligt'

Fijne dag!

STER reclame