Feyenoord eindelijk in Eredivisie Vrouwen: 'Contract Miedema ligt klaar'

Feyenoord doet vanaf volgend seizoen mee aan de eredivisie voor vrouwen. De Rotterdamse club wil met de deelname aan de hoogste competitie het vrouwenvoetbal in de regio een impuls geven.

"Dit is de logische vervolgstap van vier jaar hard werken", zegt technisch directeur Frank Arnesen. "Ik denk dat iedereen het erover eens is dat een topclub als Feyenoord in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen thuishoort. Nu we van de KNVB de kans krijgen om komend seizoen toe te treden, moeten we die als club pakken."

Negen teams

Feyenoord begon in 2017 met twee vrouwelijke jeugdteams en heeft sinds het seizoen 2019/2020 een beloftenelftal. Met de komst van een eerste elftal in de eredivisie voor vrouwen bestaat het totaal aantal clubs uit negen.

ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior, Heerenveen, PEC Zwolle, PSV en FC Twente hadden al een vrouwenelftal.

Oud-international Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord, is blij dat de club eindelijk de stap naar de eredivisie heeft gemaakt. "Tien jaar geleden hadden ze misschien ook kunnen instappen. Dat hebben ze niet gedaan en daar had Feyenoord zo zijn redenen voor. Maar nu denk ik ook: hè hè, we gaan starten."

Coordinator Manon Melis met de vrouwen van Feyenoord Feyenoord

Meteen meedoen om de prijzen zal Feyenoord niet doen. "Maar ik denk dat we zeker wel een leuk team op de been kunnen brengen", aldus Melis, die hoopt over een paar jaar Vivianne Miedema te kunnen verwelkomen in Rotterdam-Zuid.

"Ze is echt een Feyenoord-fan en spreekt nu ook al uit dat ze graag voor Feyenoord wil gaan voetballen. Dat is alleen maar superleuk en mooi. Ik heb haar al een berichtje gestuurd: je contract ligt klaar."

STER reclame