PSV speelt gelijk en ziet voorsprong slinken in Eredivisie Vrouwen

Koploper PSV speelt gelijk bij ADO Den Haag in Eredivisie Vrouwen

PSV heeft in de Eredivisie Vrouwen duur puntenverlies geleden bij ADO Den Haag. De koploper speelde met 1-1 gelijk en zag de voorsprong op nummer twee Twente slinken tot twee punten.

ADO Den Haag bleek eerder dit seizoen al een taaie tegenstander voor PSV. De wedstrijd in Eindhoven werd toen pas in de blessuretijd beslist in het voordeel van de koploper van de eredivisie. Ook zondag in eigen huis liet ADO zich niet afschrikken door het puntenverschil op de ranglijst.

ADO Den Haag viert de voorsprong tegen PSV

De ploeg, die vierde staat, beet brutaal van zich af en kwam zelfs op voorsprong. PSV-verdedigster Mandy van den Berg bracht haar eigen keepster Sari van Veenendaal in de problemen door een slordige terugspeelbal en Shanique Dessing profiteerde. De 20-jarige aanvalster krulde de bal koelbloedig het lege doel in.

Kansen PSV

PSV, dat afgelopen woensdag nog de topper tegen Ajax won (2-1), kreeg na ruim een halfuur spelen een grote kans om op gelijke hoogte te komen. Romée Leuchter stuitte echter op keeper Barbara Lorsheyd. Ook Julie Biesmans was dicht bij de 1-1, maar kon niet voorkomen dat ADO met een voorsprong de kleedkamers opzocht.

PSV-vrouwen verspelen punten: Polak tevreden met gelijkspel, Van den Berg voorspelt gevecht

Na rust namen de bezoekers het initiatief in de wedstrijd over. Toch duurde het nog tot de tachtigste minuut voordat PSV op gelijke hoogte kwam, via Anika Rodriguez.

Concurrentie wint wel

Twente kende een gemakkelijke middag. In eigen huis versloeg de nummer twee van de stand VV Alkmaar met liefst 9-0, dankzij onder meer vier doelpunten van Anna-Lena Stolze.

Nummer drie Ajax was de afgelopen weken uit vorm. Ook tegen Excelsior speelde de club uit Amsterdam een moeizame wedstrijd, maar de Amsterdammers wonnen wel met 4-1.

Er was een strafschop voor nodig om Ajax aan een voorsprong te helpen. Marjolein van den Bighelaar benutte de kans vanaf elf meter. Chasity Grant verdubbelde een kwartier later de voorsprong, maar Excelsior bracht al snel de spanning weer terug. Julia Ibes maakte de aansluitingstreffer.

Eshly Bakker zorgde voor de beslissing in de wedstrijd door zowel de 3-1 als de 4-1 te maken.