NOS Voetbal

Vrouwen PSV winnen topper tegen Ajax en nemen afstand in eredivisie

Bekijk de samenvatting van PSV - Ajax

PSV heeft de topper tegen Ajax weten te winnen. In Eindhoven was de ploeg met 2-1 te sterk voor de Amsterdammers. Met de winst neemt PSV met nog twee duels te gaan in de reguliere competitie afstand van de naaste concurrenten Ajax en FC Twente.

Beide ploegen grossierden in de eerste helft in balverlies. Tot twee keer toe moest Ajax-keepster Lize Kop ingrijpen bij een te korte terugspeelpass van een ploeggenote, maar de international bleek alert.

PSV had ook los daarvan de beste mogelijkheden in het eerste bedrijf. Joëlle Smits kopte van dichtbij over het doel en later was Kop scherp op een inzet van Smits.

Op slag van rust stelde Smits teamgenote Romée Leuchter na een knappe aanval in staat om de openingstreffer te maken. Vlak na rust was het weer Leuchter die voor de 2-0 zorgde.

Spitse na verlies: 'Makkelijk om te zeggen dat Ajax in een dip zit'

In de slotfase drong Ajax nog aan en zette het de PSV-defensie onder druk, maar echte mogelijkheden wist de tweevoudig landskampioen niet te creëren. In de blessuretijd zorgde Marjolijn van den Bichelaar uit de kluts nog wel voor de aansluitingstreffer, maar meer was de ploeg niet gegeven.

PSV in vorm, Ajax uit vorm

Waar PSV de laatste weken in uitstekende vorm verkeert, met de volle buit uit vijf wedstrijden, is Ajax het momenteel even kwijt. De Amsterdammers wisten maar één duel van de laatste vijf te winnen.

Met de winst verstevigden de Eindhovenaren de koppositie. De voorsprong op nummer twee FC Twente bedraagt vier punten. En op Ajax, derde op de ranglijst, vijf.

Na de reguliere competitie wordt via play-offs uitgemaakt wie zich landskampioen mag noemen.

De stand bovenin de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl