Desiree van Lunteren draagt volgend seizoen het PSV-shirt Pro Shots

Desiree van Lunteren maakt aan het einde van het seizoen de overstap van Ajax naar PSV. De 28-jarige middenvelder heeft in Eindhoven een contract getekend voor twee jaar.

Van Lunteren beviel in december van een zoon en werkt momenteel bij Ajax aan een rentree op het voetbalveld. "Vanaf het moment dat ik zwanger raakte, wist ik dat ik terug wilde komen", laat Van Lunteren weten. "Ik ben niet klaar met voetballen op het hoogste niveau."

De 84-voudig international speelt sinds 2009 op het hoogste niveau en kwam achtereenvolgens uit voor AZ, Telstar en Ajax met tussendoor één seizoen in de Duitse Bundesliga voor SC Freiburg. Ze won met AZ en Ajax in totaal drie landstitels en vier KNVB-bekers.

Met Oranje speelde Van Lunteren, als vaste rechtsback, onder meer het EK 2017 en het WK 2019. In november 2019 besloot ze te stoppen als international.

Ajax betreurt het vertrek van Van Lunteren. "Dat zij haar carrière bij PSV wil voortzetten is jammer, maar wij hebben uiteraard respect voor haar keuze en wensen haar veel succes met de terugkeer naar het wedstrijdveld", reageert Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax.

Van Lunteren zelf noemt de overstap niet vreemd: "Ik kan me voorstellen dat het zo wordt gezien, maar voor mij is de keuze logisch. Ik was toe aan iets nieuws en wilde in Nederland actief blijven. PSV is een mooie en grote club die kampioen wil worden. Dat is het enige dat telt en ik zie het als een uitdaging om daar een bijdrage aan te leveren."

STER reclame