Desiree van Lunteren in actie voor Ajax Pro Shots

De vrouwen van Ajax moeten het de komende maanden stellen zonder aanvoerder Desiree van Lunteren. De 27-jarige verdediger is in verwachting en komt dit kalenderjaar daarom niet meer in actie. Van Lunteren is half december uitgerekend en blijft voorlopig wel trainen bij Ajax.

"Ik voel me goed en ben uiteraard ontzettend blij", zegt Van Lunteren, die haar ploeggenoten maandagochtend op de hoogte heeft gebracht. "Ik heb alle intentie om terug te komen na mijn zwangerschap en actief te blijven in het profvoetbal. Ik ga er alles aan doen om dit seizoen nog in actie te komen en zo fit mogelijk terug te komen."

Koster als voorbeeld

Van Lunteren neemt manager voetbalzaken Daphne Koster van Ajax als voorbeeld. Zij maakte een succesvolle rentree op het hoogste niveau na de geboorte van haar eerste kind. "Zo zijn er nog veel meer atletes die laten zien dat een kind krijgen niet in de weg van een topsportcarrière hoeft te staan. Ik kijk ernaar uit die draad weer op te pakken, maar uiteraard ga ik eerst genieten van deze bijzondere periode."

Eind 2019 zette Van Lunteren na 84 wedstrijden voor Oranje een punt achter haar interlandloopbaan. Ze benadrukt dat die beslissing niets te maken had met de wens om moeder te worden. "Dat ging niet over één nacht ijs, ik speelde al langer met de gedachte. Het had puur met mijn motivatie te maken, niets met mijn persoonlijke leven."

STER reclame