Yvette Broch speelde al 118 interlands
NOS Sport

Handbalster Broch keert in aanloop naar Spelen terug bij Oranje

Handbalster Yvette Broch keert na ruim twee jaar weer terug bij de Nederlandse ploeg. De cirkelspeler is door bondscoach Emmanuel Mayonnade opgenomen in de selectie voor een trainingsstage als voorbereiding op de Spelen van Tokio.

De 30-jarige Broch gold jarenlang als een van de beste spelers ter wereld, maar in augustus 2018 zette de 118-voudig international plotseling een punt achter haar loopbaan. "Ik voelde me helemaal leeg en herkende mijn eigen lichaam niet meer. Ik ben veel te ver gegaan. Ik móést stoppen", zei ze daar later over.

Afgelopen november keerde ze echter terug bij de Franse topclub Metz, waar Mayonnade trainer is. Ze heeft het plezier in de sport teruggevonden en zette ook de deur naar Oranje weer open.

Afgelopen januari spraken we Broch over haar rentree en een mogelijke terugkeer bij Oranje:

Handbalster Broch: 'Als Mayonnade vindt dat ik Oranje kan helpen, sluit ik aan'

Bondscoach Mayonnade heeft achttien spelers uitgenodigd voor de trainingsstage van ruim een week in april, waarin onder meer oefenduels tegen Kroatië en Brazilië op het programma staan.

De uiteindelijke olympische selectie van de Fransman zal bestaan uit veertien spelers. De verwachting is dat Broch met Merel Freriks gaat strijden om de positie als tweede cirkelspeler naast aanvoerder Danick Snelder.

Begin deze maand meldde ook Estavana Polman zich voor het eerst sinds lange tijd weer bij Oranje. De 28-jarige Polman is op de weg terug nadat ze vorig jaar augustus een knieblessure had opgelopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl