ANP

Goedemorgen! Premier Rutte en minister De Jonge geven een persconferentie over de actuele coronasituatie en de maatregelen. En verkenners Jorritsma en Ollongren gaan verder met hun gesprekken met partijleiders.

De wekdienst liever luisteren?

Het is wisselend bewolkt en droog. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het 10 tot 12 graden. De komende dagen blijft het vrij zacht, maar vanaf donderdag neemt de kans op regen toe.

NOS / Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge geven een persconferentie over de actuele coronasituatie en de maatregelen. Er worden geen grote versoepelingen verwacht, maar de kans is wel groot dat de avondklok een uur wordt verlaat naar 22.00 uur.
  • Verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) gaan verder met hun gesprekken met partijleiders. Ze beginnen met Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren en sluiten af met Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging.
  • Er zijn verkiezingen in Israël, voor de vierde keer in minder dan twee jaar. De coalitiepartijen konden het eind december niet eens worden over een nieuwe begroting, waardoor de Knesset automatisch ontbonden werd.

Wat heb je gemist?

In een supermarkt in de Amerikaanse staat Colorado zijn tien mensen doodgeschoten. Dat gebeurde in de stad Boulder, niet ver van de hoofdstad Denver. De politie heeft een verdachte gearresteerd. Over zijn identiteit is nog niets bekendgemaakt.

Van de tien slachtoffers is er vooralsnog een geïdentificeerd. Het is de 51-jarige politieagent Eric Talley, die als eerste ter plaatse was gekomen.

Doden bij schietpartij in supermarkt: 'Ik riep: ga liggen'

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het eerste bericht op Twitter ooit heeft bij een digitale veiling 2,9 miljoen dollar (bijna 2,5 miljoen euro) opgeleverd. Een zakenman in Maleisië kocht de tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey.

"Just setting up my twttr" schreef Dorsey op 21 maart 2006 op het platform. De topman heeft de opbrengst overgemaakt naar een hulporganisatie.

De te koop aangeboden tweet Valuables by cent

Fijne dag!

STER reclame