Mark Caljouw

Badmintonner Caljouw strandt in halve finale England Open, houdt zicht op Spelen

Mark Caljouw is er niet in geslaagd de finale van de All England Open te halen. De 26-jarige badmintonner verloor in de halve finales met 13-21, 17-21 van de als zesde geplaatste Lee Zii Jia, die eerder wereldkampioen Kento Momota al had geklopt.

De All England, die in 1899 voor het eerst gehouden werden, genieten na de Olympische Spelen en de WK de hoogste status in de badmintonwereld. De laatste Nederlander die in Birmingham de halve finales had gehaald, was Mia Audina in 2006.

De editie van dit jaar werd door de coronamaatregelen echter een zooitje, waardoor bij de knappe prestatie van Caljouw wel een kleine kanttekening moet worden geplaatst.

De Chinezen, Zuid-Koreanen en Taiwanezen deden op voorhand al niet mee. Wedstrijden werden soms uren uitgesteld doordat extra tests werden afgenomen. En de deelnemers van topland Indonesië werden tussentijds naar huis gestuurd, nadat ze in het vliegtuig hadden gezeten met een passagier die besmet bleek met het coronavirus.

Deelname Spelen

Met relatief wat minder sterke tegenstand haalde Caljouw dus de halve finales, waarmee hij hoogstwaarschijnlijk ook voldoende kwalificatiepunten heeft verzameld om komende zomer aan de Spelen deel te nemen.

Ook Selena Piek en Cheryl Seinen, die eerder hun halve finale verloren van het als eerste geplaatste koppel Yuki Fukushima/Sayaka Hirota (17-21, 7-21), zijn nog in de race voor een olympisch ticket.

In januari deed Selena Piek mee aan de Thailand Open. Door de strenge maatregelen in verband met corona waren de omstandigheden daar verre van ideaal.

Piek in Bangkok: 'Twee keer een uurtje trainen en 21 uur op de hotelkamer'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl