1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Joris van Poppel | NOS
NOS NieuwsAangepast

Politie gaat veroordeelde Jos B. opnieuw verhoren in zaak-Nicky Verstappen

Jos B., de man die is veroordeeld in de zaak-Nicky Verstappen, wordt opnieuw verhoord door de politie. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving door RTL Nieuws.

Jos B. werd in november vorig jaar veroordeeld tot 12 jaar cel, voor het seksueel misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen met de dood tot gevolg. Ook kreeg hij zes maanden voor het bezit van kinderporno. Waarom B. opnieuw wordt verhoord is niet duidelijk.

Hoger beroep

Zowel de advocaat van B. als het Openbaar Ministerie tekende beroep aan tegen de uitspraak. Het hoger beroep in de zaak loopt nog. Over twee weken staat een regiezitting gepland.

Advocaat Gerald Roethof noemt het geplande verhoor uniek. "Ik heb dit als advocaat nog nooit meegemaakt, kennelijk zijn ze toch niet zo zeker van een veroordeling." Op de vraag wat Jos B. gaat doen bij het verhoor, zegt hij alleen dat zijn cliënt "al heeft gezegd wat hij heeft gezegd."

Jos B. heeft altijd ontkend dat hij iets met de dood van Nicky Verstappen te maken heeft gehad. De Limburger zegt ook dat hij de jongen niet heeft misbruikt. Volgens B. was Nicky al dood toen hij hem in augustus 1998 op de Brunssummerheide vond.

12,5 jaar cel voor Jos B. in zaak-Nicky Verstappen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl