Emmen doet zichzelf tekort in winderig Groningen: 1-1

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - FC Emmen

FC Emmen heeft zichzelf tekortgedaan door, na ruim een uur met goed voetbal te hebben gedomineerd, slechts een punt mee te nemen uit Groningen. De hekkensluiter speelde op bezoek bij FC Groningen met 1-1 gelijk.

In Groningen, waar het vooral in de tweede helft soms met bakken uit de lucht kwam en flink waaide, begon de ploeg van Dick Lukkien sterk aan het duel tegen de nummer zes van de eredivisie.

Emmen, dat uit de laatste drie duels zeven punten haalde, kwam om te winnen in Groningen. Miguel Araujo was na acht minuten dicht bij de openingstreffer voor de bezoekers. Groningen-keeper Sergio Padt kon nog maar net zijn hand tegen de gevaarlijke vrije trap van de Peruviaanse verdediger krijgen en tikte de bal op de paal.

Sergio Padt redt knap op de inzet van Araujo

Glenn Bijl was de tweede die namens Emmen dicht bij de 1-0 was. Bij zijn eerste poging schoot hij nog voorlangs, maar even later was het wel raak. De verdediger nam een afvallende bal net buiten de zestien op zijn slof. Via Groningen-verdediger Daniël van Kaam verdween die vervolgens achter Padt, die dit keer aan de grond genageld stond.

De ploeg van Danny Buijs moest halverwege de eerste helft verder zonder Ramon Lundqvist. De Zweedse middenvelder ging hard door zijn enkel en moest zich direct laten wisselen.

Groningen-aanvaller Alessio Da Cruz (m) maakt de gelijkmaker in de tweede helft

In de tweede helft kreeg Groningen wat meer grip op de wedstrijd, terwijl Emmen de controle soms wat kwijtraakte.

Na een uur wist de ploeg van Danny Buijs de eerste vlotlopende counter te bezegelen met de gelijkmaker: Kerim Frei verloor de bal onhandig op het middenveld, waarna Alessio Da Cruz de snelle tegenaanval van de Groningers keurig afrondde: 1-1.

Wind tegen

In de tweede helft had de harde wind ook zichtbaar invloed op het spel. Emmen speelde met 'wind tegen' en in de slotfase waaide een corner van de Drentse ploeg nog bijna het Groningse doel in.

Emmen kreeg nog wel kansen om de rode lantaarn aan ADO Den Haag over te dragen, maar die werden door Padt onschadelijk gemaakt.

Judoworp Buijs

Het duel eindigde met een opstootje: Groningen-trainer Danny Buijs werkte Glenn Bijl met een soort judoworp tegen het gras bij een inworp. Buijs kreeg geel voor die actie.

Bekijk de actie en de reacties van Bijl en Buijs op het opstootje hieronder. Ook Emmen-coach Lukkien reageert op het gelijkspel.

Trainer Buijs na judoworp en gele kaart: 'Dan komt toch een vechtertje naar boven'

Door het gelijkspel raakte Emmen ook verder achterop bij nummer 16 Willem II. De Tilburgers versloegen sc Heerenveen met 3-1 en hebben nu 7 punten meer dan Emmen.