Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - FC Emmen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het perspectief op lijfsbehoud is weer helemaal terug bij FC Emmen. De hekkensluiter versloeg vorige week PEC Zwolle en zaterdagmiddag moest ook FC Utrecht eraan geloven in Stadion Galgenwaard: 0-1.

Dat betekent dat FC Emmen binnen één week zijn puntenaantal heeft verdubbeld van 6 naar 12. De club heeft daarmee degradatieconcurrenten ADO Den Haag en Willem II (beide staan op 14 punten) weer in het vizier.

Serie Utrecht ten einde

FC Utrecht zag door de nederlaag een serie van zes ongeslagen duels (vijf zeges, een gelijkspel) worden beëindigd en leed zijn eerste nederlaag sinds 12 januari. Toen was Vitesse in Arnhem met 1-0 te sterk voor Utrecht.

De nederlaag van vandaag komt harder aan voor Utrecht De thuisclub was geen schim van de ploeg die met een sterke reeks koers had gezet richting de play-offs en mocht zijn handen dichtknijpen dat de nederlaag niet veel hoger uitviel.

Lukkien na nieuwe zege: 'Geen polonaise, maar het vertrouwen groeit wel'

FC Emmen speelde in tegenstelling tot Utrecht fris van de lever en kwam snel op 0-1. Luka Adzic wurmde zich langs twee verdedigers en Sergio Peña schoot uit de rebound raak.

Emmen-doelman Verrips sterk

Na rust beet Utrecht wat meer van zich af, maar Gyrano Kerk, Moussa Sylla en Mimoun Mahi (in de extra tijd) stuitten op de sterk keepende Michael Verrips.

Aan de overkant keerde Utrecht-verdediger Tommy St. Jago op de lijn een inzet van Miguel Araujo en schoot Paul Gladon rakelings voorlangs.

Statistieken FC Utrecht-FC Emmen

STER reclame