NOS Voetbal

Emmen blijft vertrouwen op trainer Lukkien: 'Al is dat op het veld niet te zien'

Emmen-voorzitter Lubbers wil seizoen met Lukkien afmaken: 'Maar 100 procent weet je het nooit'

"We zijn overduidelijk degradatiekandidaat nummer één, met stip. Maar je kunt beter ophouden met sporten als je dat accepteert en zegt: het is maar zo." Aan het woord is Ronald Lubbers, bestuursvoorzitter van FC Emmen. Hoewel de vooruitzichten voor zijn club somber zijn, blijft hij strijdbaar.

FC Emmen won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en heeft de rode lantaarn met 6 punten uit 22 wedstrijden - 7 minder dan de nummer 17 - stevig in handen. Het is niet ongebruikelijk in dit soort omstandigheden dat de trainer de laan wordt uitgestuurd, meestal kort nadat het vertrouwen in hem is uitgesproken.

De 54-jarige Lubbers wil daar nog niets van weten: "Omdat het vertrouwen er gewoon nog is, over en weer. We hebben met elkaar hele mooie tijden beleefd. Dit seizoen gaat het aanmerkelijk minder, maar we hebben natuurlijk allemaal fouten gemaakt. Om hier nou de trainer de schuld van te geven, dat gaat me wat te ver..."

Dick Lukkien, trainer van FC Emmen

Het vertrouwen in Dick Lukkien, sinds 2016 aan het roer bij Emmen, is nog altijd groot bij Lubbers. Maar geldt dat ook voor de spelersgroep? "Ze spreken dat wel uit, maar op het veld is dat niet te zien."

Garanties over de toekomst van de trainer kan de Emmen-voorzitter dan ook niet geven. "De intentie is er om het seizoen met Lukkien af te maken, maar 100 procent weet je dat nooit. Er moet natuurlijk nog wel een bepaalde wisselwerking zijn. Tussen mij en Dick zal dat geen probleem zijn, maar met de spelersgroep weet je dat nooit. Je weet nooit wat voor processen er verder op gang kunnen komen."

'Nederlaag tegen VVV heeft enorme impact gehad'

Twee jaar geleden, in het eerste seizoen in de eredivisie, werd Emmen keurig veertiende. En in het afgebroken vorige seizoen stond Emmen zelfs twaalfde. Waar is het dit seizoen fout gegaan met de Emmenaren?

Voor Lubbers is de nederlaag (3-5) in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo op 13 september exemplarisch geweest. "Je speelt een uur lang VVV van de mat en het laatste halfuur krijg je vijf doelpunten tegen. Dat is zo'n dreun geweest, het heeft een enorme impact gehad op de start van de competitie. Maar het ligt natuurlijk niet aan die ene wedstrijd."

"Het gaat om dingen die niet lopen, spelers bij wie net de vorm ontbreekt, bepalende spelers die niet hun beste jaar hebben... Spelers hebben moeite om de malaise te doorbreken. We hadden het niet verwacht en we hebben het zeker nog niet opgegeven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl