Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - FC Emmen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

FC Emmen was op bezoek bij RKC Waalwijk dicht bij een punt, maar de hekkensluiter ging door een prachtgoal van Ahmed Touba in de slotminuut toch met een 1-0 nederlaag naar huis. Het verschil tussen nummer vijftien RKC en Emmen is daardoor na 22 wedstrijden opgelopen naar 13 punten.

RKC was voor rust de baas, vertaalde dat ook in kansen, maar vergat te scoren. Thijs Oosting, geboren in Emmen, oud-jeugdspeler van FC Emmen en zoon van oud-Emmen-speler Joseph Oosting, was dicht bij de 1-0 met een hoekschop die op de paal belandde en zag later een schot geblokt worden door Emmen-verdediger Miguel Araujo.

Emmen-doelman Michael Verrips keerde een schot van Ola John en Saïd Bakari schoot net naast. Michael de Leeuw had Emmen zijn eerste doelpunt in vijf duels kunnen bezorgen, toen hij kort na rust een lange bal van Keziah Veendorp ontving: hij schoot echter over. Dankzij een geweldige uithaal van Touba kreeg RKC, gehuld in een speciaal carnavalstenue, uiteindelijk loon naar werken.

Na tien duels zonder zege pakte RKC Waalwijk zo eindelijk weer eens de volle buit. De vooruitzichten voor Emmen worden steeds somberder. De ploeg uit Drenthe staat met zes punten troosteloos onderaan, heeft na 22 wedstrijden nog niet gewonnen en scoorde via Michael de Leeuw op 16 januari 2021 voor het laatst in het thuisduel met Vitesse (1-4 nederlaag).

"Dit past perfect in het beeld van ons seizoen", zei Emmen-trainer Dick Lukkien na afloop. "In de pauze ben ik uit mijn slof geschoten. Ik heb gezegd dat ik het veel te matig vond, met veel te weinig inzet en te weinig tempo. De tweede helft was beter. Bij elkaar hebben we veel te weinig kansen gecreëerd. Vandaag was niet goed genoeg. Daar kan ik niet tevreden over zijn."

Kijk hieronder naar de reactie van Dick Lukkien, naar het antwoord van RKC-trainer Fred Grim op de vermeende belangstelling van AZ en naar RKC-speler Thijs Oosting over zijn band met FC Emmen.

Statistieken RKC Waalwijk-FC Emmen

STER reclame