Anco Jansen kwam de laatste maanden niet veel meer aan spelen toe bij FC Emmen. Pro Shots

Het was de transfer die voetbalvolgers in de laatste minuten voor de transferdeadline bezighield. Maar toen die deadline verstreek op maandag om middernacht was er nog altijd geen witte rook in Emmen of Breda.

Twee dagen later is de overgang van publiekslieveling Anco Jansen van Emmen naar NAC Breda toch een feit. Met dank aan een creatieve constructie.

De 31-jarige aanvoerder heeft zijn contract met FC Emmen laten ontbinden, is daardoor transfervrij en kan zo alsnog na de deadline overstappen. Bovendien zou de hekkensluiter in de eredivisie een deel van zijn resterende salaris doorbetalen. NAC, de nummer 4 van de eerste divisie, hoeft daardoor nauwelijks in de buidel te tasten voor de aanvaller.

"NAC is een mooie club, waar je voor promotie kan spelen en waar ik het plezier in het spelletje hoop terug te vinden. Het is mooi om hier te spelen en normaal gesproken hangt hier ook een mooie sfeer", aldus Jansen, die de laatste maanden amper aan speeltijd kwam.

"Ik ben zelf een technisch onderlegde voetballer met inmiddels al wat ervaring. Ik zal er alles aan doen om er met NAC een mooi seizoen van te maken. Ik doe een stapje terug naar de Keuken Kampioen Divisie, maar wel met de gedachte om weer een stap omhoog te kunnen."

Zwollenaar Jansen speelde sinds 2017 voor FC Emmen. In 2018 speelde hij een hoofdrol in de promotie van de club naar de Eredivisie, een primeur voor de Drentse club. Zijn shirt is zelfs opgenomen in de collectie van het Drents Museum.

Uiteindelijk speelde Jansen 89 officiële wedstrijden voor FC Emmen. In het verleden kwam hij ook uit voor het Turkse Boluspor, Roda JC, De Graafschap, Veendam, SC Cambuur, FC Groningen en FC Zwolle.

STER reclame