Emmen knokt zich via late strafschop thuis naar punt tegen Sparta

Bekijk de samenvatting van FC Emmen-Sparta

Na een late strafschop, die werd benut door Michael de Leeuw, hebben FC Emmen en Sparta vrijdagavond gelijkgespeeld. Het duel tussen beide laagvliegers in de eredivisie eindigde in 1-1. Laros Duarte had de bezoekers vlak voor rust op voorsprong gezet.

Dat betekent dat Sparta nog altijd dertiende staat en Emmen hekkensluiter blijft. De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft twee punten minder dan ADO Den Haag en vier punten achterstand op Willem II.

Verrips in de fout

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar grotendeels in evenwicht. De openingstreffer viel vlak voor rust, na een flinke blunder van Michael Verrips. De keeper van Emmen schatte een afstandsschot van Duarte verkeerd in, waarna hij de bal tot zijn afgrijzen in het doel zag verdwijnen.

Emmen-aanvaller Luka Adzic (l) en Spartaan Bart Vriends

Verrips' fout was een flinke tegenvaller voor de 24-jarige doelman, die juist veel lof had ontvangen voor zijn eerste wedstrijden in het shirt van Emmen. Sinds de winterstop wordt Verrips gehuurd van Sheffield United.

Emmen dringt aan

Na de pauze ging Emmen, dat in de voorbije weken zowel PEC Zwolle als FC Utrecht versloeg, op jacht naar de gelijkmaker, Een poging van De Leeuw belandde op de paal en Sparta-doelman Maduka Okoye bracht redding op een schot van Sergio Peña.

Bekijk hieronder de interviews na afloop, met onder meer een reactie van de ongelukkige Emmen-doelman Michael Verrips.

Ook in de slotfase leken de Spartanen, die na de winterstop pas één zege hebben geboekt, stand te houden. Een paar minuten voor het einde was er een goede mogelijkheid voor Kerim Frei. De aanvaller van Emmen speelde zich mooi vrij, maar stuitte vervolgens op Okoye.

In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Emmen, na ingrijpen van de videoscheidsrechter, een penalty vanwege een handsbal van Adil Auassar. De Leeuw faalde niet en bezorgde de thuisploeg daarmee alsnog een punt.