NOS Voetbal

Willem II opnieuw slagvaardig, met een beetje geluk op cruciale momenten

Bekijk de samenvatting van Willem II - sc Heerenveen

Willem II blijft onder trainer Zeljko Petrovic uitstekend presteren. Door een zege op Heerenveen (3-1) hebben de Tilburgers weer zicht op rechtstreekse handhaving, met nog maar een punt achterstand op nummer vijftien VVV-Venlo.

Willem II was op eigen veld veel slagvaardiger dan de Friezen. En op cruciale momenten zat het de Tilburgers op zijn zachtst gezegd niet tegen.

Er zal bijvoorbeeld nog lang worden nagesproken over de 3-0 van Ché Nunnely, die Heerenveen met een rake rebound de genadeklap uitdeelde. Voorafgaand aan die goal leken de bezoekers namelijk 2-1 te maken, maar was het onduidelijk of de bal de lijn gepasseerd had voordat die via de onderkant van de lat werd weggewerkt.

Videobeelden maakten het mysterie er alleen maar groter op; het was centimeterwerk. Scheidsrechter Jeroen Manschot bleef bij zijn eerste ingeving. Geen 2-1 dus, maar 3-0.

Het discutabele moment voorafgaand aan de 3-0

De openingstreffer was ook op een merkwaardige manier tot stand gekomen, in een fase waarin er geen vuiltje aan de lucht leek voor Heerenveen. Verdediger Pawel Bochniewicz ging na een kopduel echter naar de grond. Het spel ging door, waarna Mike Trésor bij een tweede inzet de vrijstaande Sebastian Holmén vond. Want diens bewaker Bochniewicz lag nog op de grond.

"Ik vind dat de scheidsrechter moet affluiten", kent Heerenveen-aanvoerder Joey Veerman geen enkele twijfel over het al dan niet toekennen van de eerste treffer. Over de consternatie rond de derde goal is zijn verbazing nog veel groter. "Hoe kan het nou zo zijn dat de camera's niet goed staan?"

Bekijk hieronder de reacties van Johnny Jansen, Joey Veerman en Ché Nunnely:

Onbegrip bij Heerenveen over VAR: 'Denk dat dit bij Ajax of PSV niet gebeurd was'

Aan de andere kant, het klagende Heerenveen had zelf ook zorgvuldiger met zijn mogelijkheden kunnen omgaan. Henk Veerman miste vlak voor rust op vijf meter van het doel een dot van een kans op de gelijkmaker, vrijgespeeld door Lasse Schöne.

Willem II sloeg wel toe, via handenbinder Kwasi Wriedt. De spits werkte een voorzet van Ché Nunnely handig binnen, die later zelf dus voor de veelbesproken derde treffer zou tekenen.

Spannend

Vangelis Pavlidis (naast) en Mats Köhlert (schot) waren nog gevaarlijk, voordat de Veermannen de eer redden voor de bezoekers. Na een combinatie tussen Henk en Joey prikte laatstgenoemde keurig binnen. Maar te laat om het nog spannend te maken.

Willem II heeft onder Petrovic inmiddels meer punten gepakt (elf) dan onder de in januari ontslagen Adrie Koster (tien). "Misschien ligt zijn tactiek ons wat meer", probeert Nunnely een verklaring te zoeken voor het succes. "Zo te zien klikt het goed."

Trainer Zeljko Petrovic legt uit waarom veel critici volgens hem geen recht van spreken hebben:

Petrovic gaat los: 'Weet niet waar ze om lachen, misschien om mijn uitspraak?'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl