NOS Voetbal

Heerenveen terug in race om play-offs, zorgen ADO Den Haag nemen toe

Bekijk de samenvatting van Heerenveen-ADO Den Haag

Heerenveen heeft weer aansluiting bij de ploegen die strijden om de play-offs. Hoewel het nog verre van overtuigend was wat het elftal van trainer Johnny Jansen liet zien tegen ADO Den Haag, was het wel genoeg om de nog fletser spelende Haagse degradatiekandidaat de baas te blijven: 3-0.

Buiten de onbedoelde hulp die de Hagenaars de thuisclub bij de eerste twee treffers boden, wist de ploeg van Ruud Brood ook zijn eigen kansen niet te benutten.

Heerenveen was aan het begin van dit seizoen vooral de ploeg van de twee Veermannen, spits Henk en middenvelder Joey. Maar na de winterstop werd het ook het team van Siem en Lasse, de tussentijds gekomen routiniers De Jong en Schöne.

Krachtige uithaal

De steeds fitter wordende De Jong zette zijn groeiende vorm kracht bij met een doeltreffende uithaal in de verre hoek. Al kreeg hij de bal voor zijn voeten na een gelukkige kluts met de ADO-speler John Goossens, waar hij eigenlijk een combinatie zocht met Henk Veerman.

Marko Vejinovic verstuurt een pass namens ADO

Halverwege de eerste helft kantelde de partij, met ineens een sterk ADO, dat ook kansen kreeg om de stand weer in evenwicht te brengen. De beste mogelijkheid was voor Michiel Kramer, die vrijgespeeld door Ricardo Kishna voorlangs schoot.

Na rust kregen beide teams hun kansen, maar was het ADO dat met een beroerde terugspeelbal van aanvoerder Marko Vejinovic zijn eigen glazen ingooide. Henk Veerman rondde overtuigend af, waarna ook zijn naamgenoot Joey in de slotfase niet faalde toen hij alleen op keeper Martin Fraisl af mocht.

Zowel De Jong als trainer Johnny Jansen durfde niet hardop te zeggen dat Heerenveen de play-offs gaat halen, maar Jansen voorspelt dat zijn elftal er in elk geval wel heel dichtbij komt, met nog negen wedstrijden te gaan.

Heerenveen staat door de thuiszege negende, nummer zeventien ADO ziet FC Emmen en Willem II respectievelijk een puntje in- en uitlopen. "Als je ziet hoe we de goals weggeven... In de kleedkamer dondert het nog", zei Brood na afloop.

Shaquille Pinas vertelt over een bijzondere supportersactie bij ADO:

Pinas over supportersactie ADO: 'Geeft je een steuntje in de rug'

Hoewel het sportief gezien allemaal tegenzit bij ADO, kreeg de selectie steun van de trouwe aanhang. Die zamelde geld in voor de selectiespelers, om in deze zware periode wat aan teambuilding te doen.

"We hebben hartstikke trouwe fans, die ons door dik en dun steunen", aldus Shaquille Pinas. "Dit vind ik een hele mooie actie van ze. Dat geeft je een steuntje in de rug."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl