Eigen doelpunt VVV in matig degradatieduel geeft Sparta wat lucht

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - Sparta Rotterdam

In de strijd tegen degradatie heeft Sparta dinsdagavond een belangrijke zege geboekt op concurrent VVV (0-1). Een eigen doelpunt van Kristopher Da Graca besliste het duel. Het is voor de ploeg Henk Fraser de eerste zege in negen duels. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op 7 februari, maar werd vanwege de sneeuw afgelast.

VVV moest het voor het tweede duel op rij doen zonder spits Giorgos Giakoumakis; de topscorer van de eredivisie is nog altijd geblesseerd.

Geen spektakel

Spektakel was ver te zoeken in de eerste helft in Venlo. Er konden nauwelijks gevaarlijke momenten genoteerd worden en er ging voornamelijk veel fout.

Na een half uur kon de eerste kans genoteerd worden toen Yahcuroo Roemer namens VVV op snelheid zijn tegenstander passeerde en voorgaf. Het schot van Christos Donis vond echter geen doel. Aan de andere kant testte Abdou Harroui met een schot doelman Thorsten Kirschbaum.

VVV-trainer Hans de Koning zag voor rust nog middenvelder Christos Donis geblesseerd het veld verlaten.

Bij de Rotterdammers viel Adil Auassar al na iets meer dan een half uur geblesseerd uit. De aanvoerder werd vervangen door Deroy Duarte.

Sparta is opgelucht, De Koning behoudt rust bij VVV

De tweede helft begon een stuk leuker. Met invaller Vito van Crooy binnen de lijnen stichtte VVV gelijk een stuk meer gevaar. De aanvaller kreeg zelf een aantal schietkansen en zag Joshua John ook op doelman Maduka Okoye stuiten.

Toch was het Sparta dat op voorsprong kwam: uit een voorzet van oud-VVV'er Lennart Thy werkte Kristopher Da Graca de bal ongelukkig in eigen doel.

VVV wist in de resterende twintig minuten amper tot een slotoffensief te komen. In de blessuretijd dwong Roemer Kirschbaum nog tot een knappe redding. Jeffry Fortes raakte namens Sparta nog de paal.

Zes wedstrijden

VVV heeft nu zes wedstrijden op rij geen zege geboekt in de eredivisie. De ploeg van Hans de Koning staat vijftiende met vier punten meer dan nummer zestien Willem II. Sparta staat na vandaag twaalfde.