Steven van de Velde
NOS Sport

Beachvolleyballers Varenhorst en Van de Velde stranden op Katara Beach

Het eerste WorldTour-beachvolleybaltoernooi in bijna een jaar tijd zal geen Nederlandse winnaars krijgen. Met Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde werd donderdag in de kwartfinales in Qatar het laatste Nederlandse duo uitgeschakeld.

Ze verloren met 18-21, 16-21 van de Amerikanen Nick Lucena en Phill Dalhausser. De 41-jarige Dalhausser werd in 2008 olympisch kampioen in Peking.

Verrassende overwinning

Varenhorst en Van de Velde hadden woensdag voor een verrassing gezorgd door Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen - op papier het beste beachduo van Nederland - uit te schakelen.

Eerder deze week keken Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen vooruit naar de start van het beachvolleybalseizoen na een lange coronapauze.

Beachvolleybalseizoen begint na lange pauze weer: 'Mooi meetmoment'

Op Katara Beach strandden eerder Jasper Bouter en Ruben Penninga in de achtste finales. Bij de vrouwen kwamen de duo's Sanne Keizer/Madelein Meppelink en Marleen Ramond-Van Iersel/Pleun Ypma niet door de tussenronde.

De vrouwen mogen voor het eerst meedoen in Qatar. In eerste instantie niet in bikini maar in lange kleding. Dat leidde tot protesten en na overleg met de Qatarese volleybalbond QVA liet de internationale volleybalbond FIVB de kledingvoorschriften vervolgens varen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl